Deze website maakt gebruik van cookies Meer informatie sluiten
Aanmelden nieuwsbrief

Veelgestelde vragen - Aansprakelijkheidsverzekering

 • Wat is verzekerd onder mijn aansprakelijkheidsverzekering?

  Je aansprakelijkheidsverzekering dekt de schade die jij of je gezinsleden bij anderen veroorzaken. Denkt bijvoorbeeld aan je kind die een bal door de ruit van de buren schopt. De aansprakelijkheidsverzekering vergoedt de kosten van het vervangen van de ruit.

 • Waar is de aansprakelijkheidsverzekering geldig?

  De aansprakelijkheidsverzekering heeft een wereldwijde dekking. Je bent dus overal verzekerd, zolang je in Nederland woont. Ga je u in het buitenland wonen, dan kun je in je nieuwe thuisland een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten.

 • Zijn mijn kinderen ook meeverzekerd?

  Ja, kinderen zijn meeverzekerd als je een gezinsdekking hebt. De kinderen zijn verzekerd zolang zij thuiswonend zijn of voor studie uitwonend. Op het moment dat zij op zichzelf gaan wonen en zelf de kost gaan verdienen, moeten zij een eigen aansprakelijkheidsverzekering afsluiten.

 • Mijn dochter/zoon studeert in een andere stad, moet ik voor haar/hem een aparte aansprakelijkheidsverzekering afsluiten?

  Nee, kinderen die voor studie uitwonend zijn, zijn meeverzekerd als je een gezinsdekking hebt.

 • Ben ik ook op mijn werk verzekerd?

  Nee, je bent niet verzekerd voor risico's rond werkzaamheden. Schade die je in je vrije tijd veroorzaakt, kun je wel melden.

 • Zijn mijn motor en auto ook verzekerd?

  Nee, motorrijtuigen zijn niet verzekerd. Elektrische fietsen zijn dat wel.

 • Zijn mijn huisdieren meeverzekerd?

  Ja, schade die je huisdieren veroorzaken aan de spullen van iemand anders is verzekerd. De dekking geldt alleen als je het huisdieren als particulier houdt.