Deze website maakt gebruik van cookies Meer informatie sluiten
Aanmelden nieuwsbrief

Schade in het buitenland? In 4 stappen weer op weg

Pas als er iets gebeurt, merk je of je bij de juiste verzekeraar zit. Mocht je in het buitenland onverhoopt schade rijden, dan helpen wij je snel en goed. In 4 stappen kun je verder.

 • Bel direct het alarmnummer op de groene kaart

  De groene kaart is je internationale verzekeringsbewijs. Bel het nummer van de Alarmcentrale dat daar op staat. Dan regelen zij vanaf daar alles én helpen ze je zonodig als tolk.

 • Bij een aanrijding: verzamel alle mogelijke informatie

  Vul altijd het schadeformulier compleet in, maak foto’s van de situatie, noteer de persoonsgegevens van de eventuele tegenpartij en eventuele getuigen. Meld het ongeval bij de lokale politie. Heeft de tegenpartij een buitenlands Europees Schadeformulier in het Spaans of Grieks en kun je daar geen chocola van maken? Leg dan het Nederlandse formulier er naast, de vragen zijn namelijk hetzelfde.

 • Motor of auto direct gerepareerd

  Er komt zo spoedig mogelijk iemand naar je toe om je motor of auto te repareren. Is repareren niet direct mogelijk, dan biedt de dichtstbijzijnde garage of dealer hopelijk uitkomst.

 • Jij én je bagage naar de eindbestemming

  Kan de garage of dealer het niet oplossen? We vinden altijd een oplossing, zodat je in veel gevallen direct verder kunt reizen. Ook repatriëring van auto of motor is mogelijk.