Deze website maakt gebruik van cookies Meer informatie sluiten
Aanmelden nieuwsbrief

Veilig achter slot en grendel

Je motor beschermen tegen diefstal begint met bewustwording. De andere helft is een kwestie van een goed slot en verantwoord stallen. Maar waar moet zo’n slot aan voldoen? En welke eisen stelt de verzekering?

Als specialist in motorverzekeringen hanteert KNMV Verzekeringen een aantal zeer gebruikelijke en eenvoudige basiseisen aan sloten en stalling van motorfietsen.

  • Elke verzekerde motor moet altijd minimaal een ART klasse 4 goedgekeurd slot hebben (www.stichtingart.nl).
  • Motoren met een cataloguswaarde van EUR 15.000 tot 25.000 en jonger dan 5 jaar moeten een ART klasse 4 goedgekeurd slot hebben én 's nachts worden gestald in een goed afgesloten ruimte.
  • Motoren van EUR 25.000 of meer kunnen niet via de standaard online modules worden verzekerd. Die zijn zo bijzonder, daarover overleggen we graag persoonlijk met je.

Binnen: ‘Nachtclausule’

Bij binnenstalling geldt voor je recht op schadevergoeding bij diefstal of vandalisme, naast bovengenoemde beveiligingseisen, ook een zogeheten ‘nachtclausule’. Die houdt in dat je motor tussen 23:00 uur ’s avonds en 6:00 uur ‘s morgens op je huisadres altijd binnen moet zijn gestald. Uiteraard zet je je motor liefst altijd op slot - ook als die binnen staat!

Buiten: ‘Aard- en nagelvast’

Als je de motor buiten stalt, zorg dan dat je motor met een ART klasse 4 (of hoger) goedgekeurd ketting- of beugelslot bevestigt aan een aard- of nagelvast voorwerp. Als op basis van de cataloguswaarde van je motor een alarmsysteem verplicht is, zorg dan dat het alarmsysteem bij stalling buiten altijd is ingeschakeld.

Verzeker je motor