Deze website maakt gebruik van cookies Meer informatie sluiten
Aanmelden nieuwsbrief

Tips en Tricks

Bij KNMV Verzekeringen vinden wij het belangrijk dat je goed voorbereid de weg op gaat. Met deze tips en trucs delen wij onze kennis met jou.

Motordiefstal 8,6% gestegen; meer dan 5 per dag

De diefstal van motorfietsen steeg afgelopen jaar met 8,6%. Van de 670.521 motoren die in 2013 in Nederland rondrijden, werden er dat jaar 1963 gestolen – dat is meer dan vijf per dag! Suzuki was het meest gewilde merk.

 

12 open deuren over inbraakpreventie

Dieven afschrikken: we weten allemaal hoe het moet. Toch slaan inbrekers dagelijks nog vele honderden keren toe in huizen, schuren en garages. Daarom, als opfrisser: 12 open deuren over inbraak- en diefstalpreventie in en rond het huis.

 

Veilig achter slot en grendel

Je motor beschermen tegen diefstal begint met bewustwording. De andere helft is een kwestie van een goed slot en verantwoord stallen. Maar waar moet zo’n slot aan voldoen? En welke eisen stelt de verzekering?

 

Stap voor stap naar de winterstalling

Opeens is het zo ver: de laatste mooie herfstdagen zijn voorbij. En voor je het weet, heb je je laatste rit van het jaar gehad. Met deze acht stappen is je motor klaar voor de winterstop.

 

Handig hulpje: ‘Motor mover’

Wil je je motor voor de winter handig achterin de schuur parkeren, in een krap hoekje? Dan bieden slimme hulpmiddelen zoals de ‘Motor mover’ uitkomst.

 

KNMV Zomertips - Schade in het buitenland?

Pas als er iets gebeurt, merk je of je bij de juiste verzekeraar zit. Mocht je in het buitenland onverhoopt schade rijden, dan helpen wij je snel en goed. In 4 stappen kun je verder.

 

KNMV Zomertips - Cosa stai facendo zoquete!?

Een ongeval in de zomervakantie is altijd dubbel vervelend. In plaats van heerlijk te genieten bots je op taalverschillen en verhit temperament. Een verkeersrechtsbijstandsverzekering zorgt dat je er in dit soort gevallen niet alleen voor staat.

 

KNMV Zomertips - Let op: vaste koffers zijn geen bagage

Heel soms geeft het verwarring: als je een koffer op je motor schroeft, valt die dan onder je bagagedekking van je reisverzekering?

 

Gratis pechservice buitenland

Heb je je motor en/of auto verzekerd via KNMV Verzekeringen? Slim! Want daarbij is Pechservice Buitenland altijd inbegrepen - gratis. Dat scheelt je tot € 50 per jaar.

 

Handig: de Schadecoach voor motorrijders.

Onze nieuwe ‘Schadecoach’ is een praktische checklist voor als je onverhoopt schade rijdt. Een geruststellende gids voor de eerste momenten na de klap. Via een paar simpele vragen vertelt die je exact wie je als eerste moet bellen, op welk nummer. In Nederland, maar ook vanuit het buitenland. Zo houd je het hoofd koel, zelfs al zit de schrik nog in je benen.

Print hem uit, neem hem rustig door en bewaar hem dan bij je motorpapieren. Dan heb je ‘m altijd bij de hand, mocht het ooit nodig zijn.

Veel mooie en veilige kilometers toegewenst!

Tips voor brandveilig stallen!

Zet jij je motor dit najaar op de bok, in je garage of in de schuur? En kruip jij zelf binnenkort liever ontspannen bij de haard dan in de kou op de buddy? Met deze tips van KNMV Verzekeringen kunnen jij én je motor (brand)veilig de winter in!

 

Vakantieplannen? KNMV Verzekeringen denkt met je mee!

Het vakantieseizoen staat voor de deur en je hebt vast volop ideeën voor mooie trips. Liefst met de motor: naar het zonovergoten zuiden, over uitdagende bergpassen of juist naar de koelte van het hoge noorden… Wie houdt je tegen? Hoe jij je vakantie ook viert, een aantal praktische zaken moet in orde zijn voordat je vertrekt. Wij geven je graag tips mee. Zo kun je onbezorgd op avontuur, waar de zomer je ook brengt!

 

Verzeker je motor