Deze website maakt gebruik van cookies Meer informatie sluiten
Aanmelden nieuwsbrief

Schade motorverzekering

Vervelend dat je een schade hebt. Geef je schade zo snel mogelijk door. Dit kan via een online formulier of via je digitale polismap. Wij nemen de schade in behandeling en houden je op de hoogte. Wij helpen je graag.

Aanrijding

Bij een schade waar een andere weggebruiker bij betrokken is, moet je direct met de tegenpartij het Europees Schadeformulier invullen. Vergeet niet dat jullie allebei moeten ondertekenen. Het formulier kan gesplitst worden zodat ieder een eigen exemplaar heeft. Denk er ook aan om de achterkant in te vullen.

Belangrijk:

  • noteer altijd de gegevens van de tegenpartij (naam, adres, woonplaats, kenteken en merk/type van het voertuig)
  • noteer gegevens van eventuele getuigen
  • erken geen schuld
  • waarschuw de politie
  • maak zo mogelijk foto’s

Diefstal

Bij diefstal, verduistering, vandalisme of vermissing van je motor moet je direct aangifte doen bij de politie. Daarna zo snel mogelijk telefonisch contact opnemen met ons, tel: 071-364 31 50. Bij vermissing van je motor of auto melden wij de gegevens van je motorrijtuig bij de Stichting VBV. Op deze manier worden door de overheid erkende organisaties ingeschakeld voor het terugvinden van je motor of auto. Je kunt ook zelf de vermissing doorgeven aan de VAR-helpdesk, tel: 071-364 17 77.

Hulpverlening

Kan door het ongeval je motor niet meer rijden of ben je zelf niet meer in staat verder te rijden, bel dan de alarmcentrale SOS International: 088 – 980 04 00. Zij zorgen voor vervoer van het beschadigde voertuig en van jezelf en eventuele passagiers naar een door jouw gewenst adres in Nederland.

Telefoonnummer alarmcentrale SOS International
Binnenland: 088 – 980 04 00
Buitenland: +31 88-980 04 00