Deze website maakt gebruik van cookies Meer informatie sluiten
Aanmelden nieuwsbrief

Reisverzekering

Dekking reisverzekering

Basisdekking

Met de basisdekking ben je wereldwijd verzekerd van hulpverlening en dekking van de bijbehorende kosten, zoals:

 • Vervoer terug naar Nederland (repatriëring)
 • Medische hulp bij ernstige ziekte, ongeval en overlijden
 • Toezending van medicijnen
 • Hulp bij verlies van paspoort en visum
 • Het regelen van opsporing, redding en berging
 • Kosten voor hulpverlening als je tijdens de wintersport ten val komt

Uitbreidingen

Bagagedekking

Bij schade, diefstal of verlies van je bagage ben je standaard tot EUR 3.000,- per persoon verzekerd. En tot maximaal EUR 6.000,- voor alle verzekerden bij elkaar. Voor sommige zaken is de vergoeding beperkt. Bijvoorbeeld voor laptops, camera's, smartphones, zonnebrillen en geld. De details lees je in het dekkingsoverzicht in de polisvoorwaarden (Doorlopend en Kortlopend).

Uitgebreidere bagagedekking

Vind je het bedrag van de standaard bagagedekking niet voldoende? Kies dan voor de uitgebreide bagagedekking. Je bent dan tot maximaal EUR 5.000,- per persoon verzekerd. En tot maximaal EUR 10.000,- voor alle verzekerden bij elkaar. De vergoeding voor bijvoorbeeld laptops, camera's, smartphones, zonnebrillen en geld is dan ook hoger dan de standaarddekking. De details lees je in het dekkingsoverzicht in de polisvoorwaarden (Doorlopend en Kortlopend).

Neem geen risico met geneeskundige kosten

Het is al vervelend genoeg als je medische hulp nodig hebt. Helemaal als blijkt dat die niet verzekerd is. Wij adviseren daarom om geneeskundige kosten mee te verzekeren. Je zorgverzekering vergoedt deze namelijk niet altijd in het buitenland.

Dit dekt Geneeskundige kosten:

 • Kosten van artsen
 • Ziekenhuisopname
 • Operatiekosten

De kosten worden alleen vergoed als je een geldige Nederlandse zorgverzekering hebt (is verplicht).

Let op: heb je gekozen voor een verhoogd eigen risico op je zorgverzekering? Dan worden de kosten die binnen het vrijwillig gekozen eigen risico vallen, niet vergoed.

Vervangend vervoer en repatriëring

Ga je met je eigen motor of auto op vakantie naar het buitenland? Kies dan voor de dekking Vervangend vervoer en repatriëring. Die geldt voor voertuigen tot 15 jaar oud. Bij pech of een ongeval onderweg regelen wij dan:

 • Vervangend vervoer
 • Een vervangende bestuurder
 • Transport van het voertuig naar een garage
 • Het terughalen van je voertuig naar Nederland

De huurkosten van vervangend vervoer bedragen maximaal EUR 125,- per dag met een maximum van EUR 2.500,- per reis. Let op: heb je bij ons een motor- of autoverzekering afgesloten, dan heb je standaard al dekking voor vervangend vervoer van maximaal EUR 75,- per dag met een maximum van EUR 2.250,- per reis. Ook repatriëring van je motor of auto is verzekerd.

Ongevallen

Je krijgt een vergoeding als jij of je medeverzekerde tijdens de reis overlijdt of blijvend invalide wordt door een ongeval.

Vergoedingen

Overlijden: EUR 20.000,-
Blijvende invaliditeit: max. EUR 60.000,-

Vergoedingen kinderen jonger dan 16 jaar

Overlijden: EUR 4.000,-
Blijvende invaliditeit: max. EUR 74.000,-

Risicovolle sporten zijn niet automatisch meeverzekerd

Ben je gek op bergsport, parachutespringen of duiken? Extra risicovolle sporten vallen buiten de dekking. Sluit in dat geval de extra dekking Bijzondere sporten af. Snorkelen en wintersporten (o.a. skiën, snowboarden en langlaufen) zitten wel standaard in de basisdekking.

Annuleringskosten

Moet je voor vertrek je vakantie annuleren bijvoorbeeld door ziekte, ongeval of overlijden,  dan vergoeden wij de kosten die je maakt als gevolg van de annulering. Ben je al op vakantie en moet je eerder naar huis dan krijg je een vergoeding voor de vakantiedagen die je niet hebt gebruikt, maximaal 42 dagen. Het verzekerd bedrag is standaard maximaal EUR 1.500,- per persoon per reis en tot maximaal EUR 6.000,- per verzekeringsjaar voor alle verzekerden samen.

Je kunt natuurlijk voor een hogere dekking kiezen. Het verzekerd bedrag is dan maximaal EUR 3.000,- per persoon, per reis en maximaal EUR 12.000,- per verzekeringsjaar voor alle verzekerden samen.

Bij een kortlopende reisverzekering geldt de opgegeven reissom als het verzekerde bedrag.

Afkoop eigen risico huurauto’s

Autorijden in het buitenland is vaak even wennen: andere auto, andere omgeving en vaak een fors eigen risico. Deze dekking vergoedt het eigen risico tot maximaal EUR 1.000,-. Schade die je met de auto aan anderen toekent wordt niet vergoed.

Direct premie berekenen

Samenstelling huishouden:


 

Vakantieplannen?
KNMV Verzekeringen denkt met je mee!

Hoe jij je vakantie ook viert, een aantal praktische zaken moet in orde zijn voordat je vertrekt. Wij geven je graag tips mee. Zo kun je onbezorgd op avontuur, waar de zomer je ook brengt!

Lees alle vakantietips...