Deze website maakt gebruik van cookies Meer informatie sluiten
Aanmelden nieuwsbrief

rechtsbijstand

Dekking rechtsbijstandverzekering

Met de KNMV Rechtsbijstandverzekering zijn jij en je gezin verzekerd van juridische hulp bij conflicten. De basisverzekering is de module Consument, Wonen, Sociale Verzekeringen & Pensioen. Deze kun je aanvullen met verschillende modules.

Module Consument, Wonen, Sociale Verzekeringen & Pensioen

Dit is de module waar de verzekering altijd mee start. Hiermee ben je verzekerd voor rechtshulp en het verhalen van schade die een ander je heeft toegebracht. Bijvoorbeeld als een online aankoop nooit geleverd is, bij problemen met je energieleverancier of een geschil over de hoogte van je uitkering. Maar ook bij onenigheid over een erfenis of ruzie met je buren over het tuinhek.

Dekking: de Europese Unie. Voor onroerende zaken moet het gaan om een woning in Nederland. Soms geldt de dekking over de gehele wereld. De details lees je in de polisvoorwaarden.

Module Verkeer

Loop jij in het verkeer schade op door een ander, maar de tegenpartij ontkent schuld? Of heb jij je auto of motor laten herstellen en krijg je een factuur waarvan je sterretjes ziet? De module Verkeer biedt je hulp van ervaren juristen om ook zulke discussies tot een eerlijk einde te brengen.

Dekking: wereldwijd. Soms geldt de verzekering alleen in Europa. De details lees je in de polisvoorwaarden.

Module Arbeid

Als je kostwinning in gevaar komt, is elke juridische hulp welkom. Bijvoorbeeld bij ontslag of onenigheid over de hoogte of duur van je uitkering. Met deze module sta je er niet alleen voor.

Dekking: de Europese Unie.

Module Fiscaal & Vermogen

Belasting betalen moeten we allemaal. Toch kan er soms reden zijn om een beslissing van de Belastingdienst aan te vechten. Bij zulke conflicten krijg je met deze module hulp van juridische specialisten. Maar ook bij geschillen rond de aan- of verkoop van aandelen, of als je juridisch advies wilt rond de aanschaf van een tweede huis.

Dekking: Nederland. Voor de tweede woning is de dekking de Europese Unie.

Module Echtscheidingsmediation

Bij een scheiding is mediation (bemiddeling) vaak de beste manier om een gang naar de rechter te voorkomen. Deze module geeft recht op hulp van een bemiddelaar bij scheiding van huwelijk of geregistreerd partnerschap, voor beide partners. De vergoeding is maximaal EUR 5.000,-. Voor de module Echtscheidingsmediation gelden bijzondere bepalingen. Zo moet het huwelijk drie maanden bestaan en de module minimaal drie jaar geleden zijn afgesloten.

Dekking: Nederland.