Deze website maakt gebruik van cookies Meer informatie sluiten
Aanmelden nieuwsbrief

rechtsbijstand

Rechtsbijstandverzekering

Het leven zit vol bochten en verrassingen. Prachtig, maar soms wil je gewoon récht. In juridische conflicten bijvoorbeeld – over schades, letsel, ontslag, onkosten, eigendomsrecht of nog veel meer. Dan biedt de KNMV Rechtsbijstandverzekering uitkomst: die vergoedt de kosten voor professionele juridische hulp als je die nodig hebt. Zodat je krijgt waar je recht op hebt.

Voordelen

Geen wachttijd, direct verzekerd

De meeste rechtsbijstandverzekeringen geven pas dekking na enkele maanden wachttijd. De KNMV Rechtsbijstandverzekering helpt vanaf dag 1: direct na afsluiten staan juridische specialisten voor je klaar, tenzij je op het moment van aanvragen wist of kon weten dat er een geschil zou kunnen ontstaan.

Let op: voor de module Echtscheidingsmediation gelden bijzondere bepalingen. Zo moet het huwelijk drie maanden bestaan en de module minimaal drie jaar geleden zijn afgesloten.

Hulp van ervaren juristen

Bij geschillen staan de ervaren juristen van DAS je direct bij. Je betaalt bovendien geen eigen risico. Als je zelf een rechtshulpverlener van buiten DAS kiest om je bij te staan bij een rechter, moet je wel rekening houden met een eigen risico van EUR 250,-.

Jij kiest je eigen advocaat

Is een advocaat verplicht om je bij te staan bij een gerechtelijke procedure? Dan mag je zelf bepalen welke advocaat wordt ingeschakeld. De kosten van externe hulp zoals een advocaat wordt vergoed tot tot maximaal EUR 60.000,-. Is een advocaat in een gerechtelijke of administratieve procedure niet verplicht, maar wil je dat toch? Dan kan dat. De vergoeding is dan gemaximeerd tot EUR 10.000,-. Schakel niet zelf de advocaat in. Vraag altijd eerst toestemming aan DAS.

Opzeggen wanneer jij wilt

Je kunt de verzekering op elk moment opzeggen. Deze stopt dan automatisch 30 dagen later.

Check de verzekeringskaart

Met de verzekeringskaart kun je dit product goed vergelijken met de producten van andere aanbieders.