Deze website maakt gebruik van cookies Meer informatie sluiten
Aanmelden nieuwsbrief

Veelgestelde vragen motorverzekering - Dekking


Terug naar het overzicht

Is pechservice gedekt?

Heeft u een KNMV motorverzekering en bent u KNMV lid?
Dan kunt u in Nederland en in het buitenland gebruik maken van de pechservice. De pechservice geldt alleen voor uw motor. Bij pech in Nederland vindt u het alarmnummer op uw ledenpas en meldt u zich als KNMV-lid. Bij pech in het buitenland belt u het alarmnummer op de groene kaart.

Heeft u een KNMV autoverzekering en bent u KNMV lid?
Dan zit de pechservice in het buitenland standaard in de dekking. De pechservice geldt alleen voor uw auto. Wilt u ook dekking in Nederland? Dan kunt u, als lid van de KNMV, de pechservice eenvoudig via de site van de KNMV afsluiten.

Heeft u een KNMV motor- en/of autoverzekering en bent u geen KNMV lid?
Dan zit de pechservice voor uw motor en/of auto in het buitenland standaard in de dekking. In Nederland heeft u geen dekking voor pech. Meer informatie over het lidmaatschap en de pechservice vindt u op www.knmv.nl.

Terug naar boven

Is mijn motor ook verzekerd als iemand anders op mijn motor rijdt?

Ja. Die persoon moet dan wel uw toestemming hebben en een geldig rijbewijs. Als deze persoon de schade veroorzaakt, kan dit wel gevolgen hebben voor uw schadevrije jaren. En dus de premie die u betaalt.

Terug naar boven

Hoe hoog is mijn eigen risico?

Er geldt een eigen risico van EUR 100,- per schade. Bent u jonger dan 24 jaar, dan geldt een extra eigen risico van EUR 100,- per schade. Als u gebruik maakt van onze herstelservice dan wordt het eigen risico verminderd met EUR 100,-. Voor de dekking Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) geldt geen eigen risico.

Terug naar boven

Kan ik kiezen voor een hoger eigen risico?

Ja dat kan. U kunt kiezen voor een eigen risico van EUR 375,- of EUR 750,-. Voor de dekking Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) geldt geen eigen risico.

Terug naar boven

Ik heb bij mijn rechtsbijstandverzekering al een dekking voor verkeer. Ben ik dan dubbel verzekerd als ik de rechtsbijstand dekking kies?

Ja. Eén dekking voor verkeer is voldoende.

Terug naar boven

Wat houdt de nieuwwaarderegeling in?

Als u een nieuwe motor verzekert, dan is deze de eerste drie jaar verzekerd tegen de nieuwwaarde. Uw motor moet wel total loss zijn verklaard of zijn gestolen. Dit geldt alleen als u de eerste eigenaar van de motor bent en de motor niet ouder dan drie jaar is. De nieuwwaarde is de waarde van de motor toen u die nieuw kocht. De regeling geldt als u een Beperkt Casco of Uitgebreid Casco dekking heeft. Deze regeling geldt voor motoren met een maximale cataloguswaarde van EUR 30.000,-.

Terug naar boven

Wat houdt de aankoopwaarderegeling in?

Als u een tweedehands motor heeft gekocht dan geldt er een aankoopwaarderegeling. Raakt uw motor binnen drie jaar total loss of wordt uw motor gestolen, dan vergoeden verzekeraars de aankoopwaarde. Deze regeling geldt bij de dekkingen WA + Beperkt Casco en WA + Uitgebreid Casco. De motor mag niet duurder zijn dan EUR 30.000,-.

Terug naar boven

Mijn motor is gestolen, heb ik dan recht op vervangend vervoer?

Ja, heeft u uw motor (beperkt) Casco verzekerd, dan kan bij diefstal vervangend vervoer voor u worden geregeld. Dit kan tot maximaal 30 dagen. Neem in dat geval contact op met de alarmcentrale 088 980 04 00.

Terug naar boven

Kan ik mijn motor gebruiken voor woon – werkverkeer?

Ja, als u uw motor bij ons verzekert dan kunt u de motor in de privé sfeer gebruiken maar ook voor het woon – werkverkeer.

Terug naar boven

Ik ben voor diefstal verzekerd. Op mijn polisblad staat dat ik mijn motor ’s nachts binnen moet stallen. Wat doe ik als ik op vakantie of ergens op visite ben?

Ook als u niet thuis bent (op het adres waar uw ingeschreven bent), moet u uw motor kunnen stallen. Bij voorkEUR moet de motor binnen staan. Kan dit niet? Dan mag u de motor ook buiten zetten. Wel gelden dan de volgende regels:

 • uw motor moet op het stuurslot staan
 • u gebruikt een ART 4 goedgekeurd slot en daarnaast
 • zet u de motor met een extra ander deugdelijk slot aan een aard- en nagelvast voorwerp. Dat betekent dat u uw motor bijvoorbeeld aan een lantaarnpaal moet vastzetten. Een lantaarnpaal kan niet worden verplaatst. U kunt uw motor ook aan een andere motor vastzetten, dat geldt ook als aard-en nagelvast.

Heeft u een alarmsysteem op uw motor? Dan moet dit ingeschakeld zijn. Ook moet uw motor aard- en nagelvast worden vastgezet. In dit geval is één slot voldoende.

Terug naar boven

Voordelen motorverzekering
 • 3 jaar nieuwwaarde-/
  aankoopwaarderegeling
 • Gratis pechservice buitenland
 • No-claimkorting tot 80%
 • 5% KNMV ledenkorting
 • Lage cascopremie bij vrijwillig
  eigen risico
 • 10% VRO korting

Contact Stel een vraag

Gebruik ons contactformulier.

Telefoon

071-364 31 50.

Post

KNMV Verzekeringen
Postbus 59
2200 AB Noordwijk