Deze website maakt gebruik van cookies Meer informatie sluiten
Aanmelden nieuwsbrief

Widmer op weg

Daarom verzekeren wij

Zo’n 25 jaar geleden had ik het genoegen om periodiek een column te schrijven in het weekblad Motor. Toen nog het officiële orgaan van de KNMV.  Destijds heette de column ‘van informatie verzekerd’.
25 jaar later en vele ervaringen en verhalen rijker, mag ik dat in moderne vorm  weer gaan doen! Nu in de digitale wereld onder de noemer “PJWeetjes, Daarom verzekeren wij!’”

Wie is ‘ik’? Meer dan een terechte vraag. Ik ben Peter J. Widmer (54), Product Manager bij Aon voor KNMV Verzekeringen. Sinds 1981 werkzaam in de motorverzekeringen. In die rol heb ik mee mogen werken aan het ontwikkelen van de moderne motorverzekering. Zoon van een automonteur en motorrijder. De liefde voor wielen zat er dus al vroeg in. Zelf natuurlijk ook motor gaan rijden en ik heb dus de mooiste baan die je kunt bedenken. Verzekeringen is op zich natuurlijk geen sexy vak. Als je daarentegen de hele dag met motorrijders en hun hobby bezig mag zijn…

Wat heb ik te vertellen?
Met alle plezier wil ik jullie meenemen in mijn wereld. Dat zal betekenen dat je hier tips en wetenwaardigheden tegenkomt over verzekeringen en alles wat daarmee te maken heeft. Voor de afwisseling zal ik ook in gaan op actualiteiten of belevenissen die niets met verzekeren te maken hebben, maar wel met motorrijden of de gewone wereld om ons heen.

Zelf vragen?
Heb je zelf vragen over verzekeringen, motorrijden of andere zaken? Stuur mij een e-mail op PJWeetjes@aon.nl. Dan verzeker ik je dat je antwoord krijgt of ik behandel de vraag in mijn blog. Liefdes- en gezondheidskwesties kun je beter aan een ander sturen. Wat dan wel?
Als voorbeeld hieronder een vraag die wij binnenkregen en vorig jaar op onze Facebookpagina hebben behandeld

De romantiek van motorverzekeringen
Soms krijg je een vraag binnen die niets met je vak te maken heeft. Afgelopen week stelde Nikki de vraag of we iets van dit plaatje afwisten. De puzzel hadden we met behulp van het bondsbureau snel opgelost. Dit plaatje werd in de jaren vijftig en zestig uitgegeven om op het achterspatbord van je motor te schroeven. Na onze vraag hoe zij aan het plaatje kwam, kregen wij van Nikki het volgende antwoord, dat wij vrijwel onverkort hebben overgenomen.

“Ik heb het plaatje geërfd omdat ik, samen met mijn man, de enige motorrijder ben in de familie. Mijn vader was Nederlander, maar is vanaf zijn 4e opgegroeid in voormalig Nederlands-Indië. Hij had daar al motoren, waaronder een Bergmeister. Hij reed daar rally’s mee en soms een wedstrijd. Na de oorlog in Nederlands-Indië werd het steeds gevaarlijker voor mijn ouders om daar te blijven (mijn moeder was Indische). In 1958 kwamen ze dan toch naar Nederland. Ze konden niet veel meenemen maar één ding moest en zou wél mee, één van de motoren van mijn vader. En zie daar, hij werd lid van de KNMV! In Nederland heeft hij ook nog wel toertochten en rally’s gereden, getuige de plaatjes. Hij heeft overigens maar enkele jaren gereden, het was hem hier veel te koud en te duur om te rijden vergeleken met Indonesië. Hij heeft zijn motor verkocht nadat deze een poos had stilgestaan. Ik heb nog enkele KNMV plaatjes in mijn bezit en vooral veel platen en plaatjes (metaal) van gereden rally’s in Nederlands-Indië.”

Zulke verhalen geven ons werk in ieder geval een stukje extra glans!

PJW