Deze website maakt gebruik van cookies Meer informatie sluiten
Aanmelden nieuwsbrief

Opleidingen

Op deze pagina's vind je alle informatie over het behalen van je motor- en bromfietsrijbewijs, de ruime keuze aan vervolgcursussen en diverse opleidingsmogelijkheden voor beroepsmatige motorrijders.

De Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging (KNMV) richt zich op het gebruik van gemotoriseerde tweewielers. Het begint met het motorrijbewijs halen. We willen je vervolgens optimaal laten genieten van alle voordelen van een motor en/of bromfiets en je leren om op een actieve en strategische wijze deel te nemen aan het verkeer. Bovendien speelt de KNMV ook internationaal op het gebied van motorrijles, -cursussen en -opleidingen een prominente rol. Vanuit dit werkveld houden wij ons dan ook al meer dan 30 jaar bezig met voortgezette rijopleidingen voor de consument en de beroepsmatige motorrijder.

Groeiambities KNMV

Uiteraard kent iedere doelgroep hierbij eigen belangen. Ontwikkelingen op het gebied van veiligheid, politiek en technische innovaties worden door ons dan ook op de voet gevolgd. Vervoer maakt een belangrijk deel uit van ons bestaan. De KNMV maakt zich druk om al hetgeen dat zich tussen vertrek en aankomst op de plaats van bestemming afspeelt. Ook maken we regelmatig de balans op over wat juridisch mag en kan, maar waarbij de regelgeving soms conflicteert met de praktijk. Het is belangrijk dat het juridische aspect aansluit bij de behoefte die wij als eindgebruiker voor ogen hebben.

De verkeersopleidingen van de KNMV hebben altijd het doel gehad om het aantal motor- en bromfietsslachtoffers in het verkeer te verminderen. De repeterende slogan luidt dan ook: ‘voorkomen is beter dan genezen!’

Met de trainingen die we presenteren op onze website proberen wij aan te sluiten op alle wensen en een indruk te geven van wat we allemaal voor jou kunnen betekenen.

Indien er aanvullende ideeën of wensen zijn laat het ons dan weten, wij werken deze graag samen verder met je uit. Je kunt contact opnemen met de KNMV, afdeling Rijopleidingen: opleidingen@knmv.nl of 026-352 8525.