Deze website maakt gebruik van cookies Meer informatie sluiten
Aanmelden nieuwsbrief

VRO Risico als voorbeeld tijdens de Road Safety Conference

Foto: Europe Direct Foto: Europe Direct

Op dinsdag 28 en woensdag 29 maart organiseerde de Europese Commissie de Road Safety Conference. Een bijeenkomst met de belangrijkste Europese spelers op het gebied van verkeer en verkeersveiligheid. Onze directeur Patrice Assendelft was op uitnodiging aanwezig om onze kennis op het gebied van rijopleidingen te delen.

Aanleiding voor de bijeenkomst zijn recente Europese verkeersveiligheidsstatistieken waaruit blijkt dat het aantal verkeersdoden op de Europese wegen voor het tweede jaar op rij niet is gedaald. Daarmee komt de Europese doelstelling om voor 2020 het aantal verkeersslachtoffers te halveren steeds meer in het gedrang.

Tijdens de conferentie, onder leiding van EU-commissaris Violeta Bulc, spraken Europese ministers en andere stakeholders over hun ervaringen en best practices in de verschillende landen. Aan het eind van de dinsdag werden vijf onderwerpen aangewezen als speerpunten ter verbetering van de verkeersveiligheid in de EU. Een van die onderwerpen is educatie en daarbij werd onze VRO Risico als showcase gepresenteerd aan de Europese ministers.

Vandaag wordt gedragsbeïnvloeding in het verkeer besproken in de Europese Ministerraad.

Trefwoorden