Deze website maakt gebruik van cookies Meer informatie sluiten
Aanmelden nieuwsbrief

Subsidieregeling VRO Risico in Drenthe

Motorrijders in de provincie Drenthe kunnen ook dit jaar weer gebruik maken van een fikse korting op de VRO Risico van de KNMV. De regio’s van Veilig Bereikbaar Drenthe hebben ook voor 2017 weer een subsidiebedrag ter beschikking gesteld. Hiermee betalen Drentse motorrijders geen € 250,- maar slechts € 50,- voor deze cursus.

De VRO Risico is een theoretische en praktische training die wordt gegeven door deskundige instructeurs van de KNMV. De eendaagse cursus gaat in op de knelpunten die vaak de oorzaak zijn van een motorongeval. Je neemt deel aan de cursus op je eigen motor. Tijdens de praktijkrit wordt gebruik gemaakt van videoanalyse, een leerzame techniek waarbij videobeelden inzicht geven in jouw manier van motorrijden en die van je medecursisten.

De VRO Risico is al twee keer onderzocht door de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid. Uit beide rapporten blijkt hoe effectief de cursus is. Zelfs de meest ervaren motorrijders tonen zich tevreden over de training. Mede daarom ontving de KNMV als eerste opleider het European Training Quality Label, een nieuw Europees kwaliteitskeurmerk voor rijopleidingen.

 

Leo Westenbrink volgde de VRO Risico op zijn Kawasaki ZX-6R:

“Ik heb al vijftien jaar mijn rijbewijs, maar na deze cursus denk ik toch dat ik anders ga rijden. Het was een mooie combinatie van kennismaken, een rondje rijden, daarna samen evalueren en het rondje nog eens rijden aan hand van de tips die je kreeg. Dan is die middag toch anders. Je leert meer vooruit kijken en je bent je bewuster van je plaats op de weg. De subsidie maakte het makkelijker om in te schrijven, maar misschien zou ik het anders ook wel hebben gedaan.”

Wil je komend jaar een VRO Risico volgen? Neem dan snel een kijkje op onze cursuskalender voor alle beschikbare data.

Veilig Bereikbaar Drenthe

Veilig Bereikbaar Drenthe vindt de VRO Risico bijzonder waardevol. ‘Veilig Bereikbaar Drenthe' is de slogan van het Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe (VVBD). Het VVBD is een provinciaal overlegorgaan waarin de wegbeheerders (provincie, gemeenten en Rijkswaterstaat) samen bepalen welke maatregelen ze moeten nemen voor een veilig bereikbaar Drenthe.

Trefwoorden