Deze website maakt gebruik van cookies Meer informatie sluiten
Aanmelden nieuwsbrief

Ook subsidie VRO Risico in Friesland

Niet alleen in Drenthe, ook in Friesland kunnen motorrijders gebruik maken van speciaal tarief voor de VRO Risico. De provincie Friesland stelt een subsidie beschikbaar waarmee Friese motorrijders geen € 250,- maar slechts € 50,- voor deze cursus betalen.

De VRO Risico is een theoretische en praktische training die wordt gegeven door deskundige instructeurs van de KNMV. De eendaagse cursus gaat in op de knelpunten die vaak de oorzaak zijn van een motorongeval. Je neemt deel aan de cursus op je eigen motor. Tijdens de praktijkrit wordt gebruik gemaakt van videoanalyse, een leerzame techniek waarbij videobeelden inzicht geven in jouw manier van motorrijden en die van je medecursisten.

De VRO Risico is al twee keer onderzocht door de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid. Uit beide rapporten blijkt hoe effectief de cursus is. Zelfs de meest ervaren motorrijders tonen zich tevreden over de training. Mede daarom ontving de KNMV als eerste opleider het European Training Quality Label, een nieuw Europees kwaliteitskeurmerk voor rijopleidingen.

 

Erwin Kuik, Yamaha YZF R6:
“Door een rij-instructeur werd ik er op gewezen en het klonk zo interessant dat ik dacht: 'doen'. De subsidie op de cursus maakte de drempel ook wel een stuk lager. We waren met een groep van zeven en twee instructeurs. Heel goed, want zo kreeg je allemaal voldoende aandacht. Ik mag graag wat sportief rijden maar dankzij deze cursus heb ik wel een ander beeld gekregen over mijn positie op de weg. Als de situatie het toelaat, kun je een rechter bocht beter van links op je eigen weghelft insturen. Ik vroeg me af of ik zo wel zou zijn geslaagd, maar ik geloof echt dat het zo veiliger is. Je bent toch constant met je eigen veiligheid bezig. Ook in de auto probeer ik dan ook altijd door het vizier van de motorrijder te kijken.”

Wil je komend jaar een VRO Risico volgen? Neem dan snel een kijkje op onze cursuskalender voor alle beschikbare data.

Trefwoorden