Deze website maakt gebruik van cookies Meer informatie sluiten
Aanmelden nieuwsbrief

Opleidingen in de sport

Velen kennen inmiddels de KNMV-opleidingen zoals de VRO’s of de instructeursopleidingen, maar de KNMV heeft ook op sportgebied diverse cursussen. Deze cursussen zijn bedoeld voor vrijwilligers in alle takken van motorsport. Zo geven we door het hele land cursussen voor baancommissarissen, maar ook voor het zogeheten clubkader. Deze opleidingen zijn ontwikkeld voor clubvrijwilligers of motorsportliefhebbers die zich willen onderscheiden en meer van de reglementen willen weten.

Van Baancommissaris…

Baancommissarissen zijn heel belangrijk voor de veiligheid op het circuit. Deze vrijwilligersfunctie wordt nog wel eens onderschat: de baancommissaris moet veel in zijn mars hebben en adequaat reageren bij ongevalssituaties. Daarom is het hebben van gecertificeerde baancommissarissen binnen de club een must.

De doelstelling is om in 2018 tijdens alle club- en KNMV-wedstrijden gecertificeerde baancommissarissen in te kunnen zetten.

De meeste cursussen worden samen met motorclubs georganiseerd. Voor deze clubs wordt dan een maatwerkopleiding ontwikkeld. Clubs kunnen zich hiervoor het hele jaar bij ons aanmelden. Neem hiervoor contact op met Joska Le Conté. Er zijn daarnaast nog twee data waar iedereen zich voor op kan geven:

  • 4 maart in Lichtenvoorde
  • 11 maart in Deurne

Meer informatie en de mogelijkheid om je in te schrijven vind je in de cursuskalender.

… tot wedstrijdleider!

Sinds vorig jaar organiseert de KNMV seminars voor wedstrijdleiders motocross, technische officials en tijdwaarneming motocross die openstaan voor vrijwilligers van aangesloten verenigingen. Dit jaar pakken we het nog groter aan: ook wedstrijdleiders Enduro en Trial zullen op zaterdag 18 februari bijeenkomen. Op die dag krijgen zij meer inzicht in hoe zij hun taak kunnen uitoefenen.

Tot slot is er op 18 februari ook de cursus voor technisch official motocross en tijdwaarneming motocross. Heb je interesse reageer dan snel. Inschrijven kan via de cursuskalender

Trefwoorden

Meer nieuws