Deze website maakt gebruik van cookies Meer informatie sluiten
Aanmelden nieuwsbrief

Back on Bike (BOB) / Training Experience

Foto: KNMV. Foto: KNMV.

De Back on Bike (BOB)-motortraining van de KNMV is een laagdrempelige training van een halve dag, speciaal voor de motorrijder die een aantal jaren niet heeft gereden (heropstapper) of die gewoon aan het begin van het seizoen even opgefrist wil worden. Nadat je deze cursus hebt gevolgd stap je met een goed gevoel weer op de motor.

Locatie en niveau

BOB-iconen

 

 

 

Waarom Back on Bike (BOB)?

De KNMV is niet alleen voorruitstrevend bezig om motorrijden nog veiliger te maken, maar zorgt er ook voor dat jouw hobby betaalbaar en superleuk blijft. Vanuit die gedachte hebben we de Back on Bike-training ontwikkeld. De naam zegt het al: speciaal voor de heropstappende motorrijder of voor de meer ervaren rijder die wel een korte opfriscursus kan gebruiken.

Op het oefencentrum in Lelystad zul je in een halve dag door middel van oefeningen en uiteraard het rijden van bochten ervaren wat jouw grenzen en wat die van de motor zijn. Behoorlijk spannend, leerzaam en leuk om op deze manier je eigen ervaring te koppelen aan de do’s en don’ts in het dagelijks verkeer. Iedereen kan op zijn of haar eigen niveau deelnemen aan de BOB-training; je hoeft niets te doen wat over jouw grens gaat. Wij willen de hele training alleen maar een dikke grijns op je gezicht zien.

Programma-onderdelen

Tijdens de cursus komen onder andere onderstaande onderdelen aan bod:

  • Korte bochten: je wordt handiger in het kort keren met je eigen motorfiets
  • Remmen: heeft een noodstop nut? Bij deze oefening leer je niet remmen, maar ga je dat gewoon doen. Na afloop bespreek je met de instructeur of de noodstop de oplossing is voor een probleem in het verkeer.
  • Remmen in de bocht: de do’s en don’ts over het remmen in de bocht
  • Bochten rijden: de techniek vermengd met een stukje fun en uitdaging.

Locatie en tijd

Iedereen kan zich individueel of met vrienden, relaties of leden van een motorclub aanmelden. De BOB-training wordt gegeven op onze locatie in Lelystad: het oefencentrum van de Politieacademie. De ochtendtraining start om 08.30 uur en is om 12.00 uur afgelopen, de middagtraining is van 13.00 uur tot 16.30 uur.

Certificaat

Uiteraard ontvang je een certificaat van deelname. Na afloop van de cursus sturen we je deze per e-mail toe!    

Prijzen

  • KNMV-leden: € 89,-
  • Niet-leden: € 105,-

Service

  • Afkoop annuleringskosten: € 12,50 (zie voorwaarden)
  • Duopassagier niet mogelijk
  • Lunch niet inbegrepen, is wel op locatie tegen betaling mogelijk

Inschrijven

Inschrijven is dit seizoen helaas niet meer mogelijk, alle BOB-trainingen zijn op dit moment volgeboekt.