Deze website maakt gebruik van cookies Meer informatie sluiten
Aanmelden nieuwsbrief

VRO Allroad Basic

Je hebt een type allroadmotor en je droomt van een verre reis, maar je durft nog niet op je zware motor op onverharde wegen te rijden? De KNMV-training VRO Allroad Basic helpt je op weg om deze droom te verwezenlijken.

Locatie en niveau:

Iconen

Waarom VRO Allroad Basic?

De Allroad Basic-training is bedoeld voor deelnemers zonder of slechts met beperkte offroadervaring, die de basisbeginselen van het offroadrijden willen leren op een allroad motorfiets. We gaan er vanuit dat je de motor op asfalt al goed beheerst. Tijdens de cursus krijg je meer zelfvertrouwen en voertuigbeheersing om ook op onverharde ondergrond te rijden. De cursus is uiteraard zeer leerzaam, maar zeker ook gewoon een dag vol met FUN!

Oefeningen

Tijdens de trainingsdag krijg je steeds korte stukjes theorie, gevolgd door oefeningen met veel feedback. Tijdens de cursus krijg je ook uitleg en tips over kleine aanpassingen aan je eigen motorfiets om hem nog beter geschikt te maken voor allroad gebruik. Het eerste dagdeel doe je basisoefeningen zoals staand rijden, korte bochtjes maken, remmen in het terrein met en zonder ABS en trial-achtige oefeningen, alles met lage snelheden.

In de middag staan routes over zandpaden en door bospercelen op het programma waarbij je oefeningen krijgt zoals balans houden, doseren van gas en koppeling- en kijktechniek. Spannend is altijd het rijden van bochten op zandwegen in combinatie met iets hogere snelheid.

Deelname

Je volgt de cursus in groepjes van drie tot vijf deelnemers per instructeur. Zorg zelf voor goede kleding die afgestemd is op weersomstandigheden en hard werken! Neem eventueel een droog shirt mee voor op de terugweg. Uit ervaring kunnen we aangeven dat tijdens deze cursus al menig zweetdruppel is gevallen.

Motorhuur

Als je niet over een geschikte motor beschikt, kun je deze huren bij onze instructeur. Klik hier voor types en prijzen.

Certificaat:

Uiteraard ontvang je na afloop van de training een persoonlijk certificaat van deelname.

Locatie en tijd

De VRO Allroad start op de cursuslocatie in Diepenheim en wordt afgesloten in Apeldoorn. De opleidingsdag start om 9.00 uur en is om ongeveer 16.30 uur afgelopen.

Prijzen

  • KNMV-leden € 265,-
  • Niet-leden € 295,-

Service

Inschrijven

Schrijf je in via de cursuskalender. Let op dat je kiest voor de datum van jouw voorkeur.