Deze website maakt gebruik van cookies Meer informatie sluiten
Aanmelden nieuwsbrief

Technische Cursus

Foto: KNMV Foto: KNMV

Motorrijders hebben over het algemeen meer interesse in de techniek van hun motor dan de gemiddelde automobilist van zijn vervoermiddel wil weten. Sleutelen aan je eigen motorfiets is bovendien erg leuk en hoort een beetje bij het motorgevoel. En natuurlijk is goed werkende techniek van je motor in het kader van verkeersveiligheid van levensbelang! De KNMV heeft daarom in samenwerking met een aantal geselecteerde motordealers de Technische Cursus ontwikkeld.

Niveau:

Iconen

Waarom de Technische Cursus?

Het bezig zijn met en het onderhouden van je eigen motor is een goed initiatief. Het geeft niet alleen meer kennis, maar ook meer inzicht waarom dealers reparaties graag op een bepaalde manier willen uitvoeren. Als je de cursus gevolgd hebt ben je nog lang geen monteur, maar geeft je prima handvatten voor eenvoudige kleine reparaties of beurten.

Programma

Eerst wordt een goede theoretische basis gelegd. Daarna mag je als cursist zelf werken aan een sleutel- of je eigen motor, onder leiding van de docent. Oefeningen zoals het vervangen van remblokken, olie verversen en het spannen van de ketting komen uitgebreid aan bod. 

Deelname

De Technische Cursus bestaat uit zes avonden. Omdat er wordt gewerkt met sleutelmotoren hoef je niet je met je eigen motor te komen, het mag uiteraard wel.

Tijden

De 1e cursusavond start om 19.30 uur en eindigt om 22.00 uur. De overige cursusavonden van de Technische Cursus starten om 20.00 uur en eindigen (eveneens) om 22.00 uur.

Prijzen

  • KNMV-leden € 180,-
  • Niet-leden € 205,-

Inschrijven

De Technische Cursus wordt op onderstaande locaties en data gegeven:

  • In Lelystad zijn de volgende data: 13, 20, 27 februari, 6, 13 en 20 maart
  • In Doorn 27 februari en 6, 13, 20, 27 maart en 3 april
  • In Poeldijk 28 februari en 7, 14, 21,  28 maart en 4 april

Inschrijven kan via de cursuskalender.