Deze website maakt gebruik van cookies Meer informatie sluiten
Aanmelden nieuwsbrief

Beroepsopleidingen

Foto: Ad Kievit Foto: Ad Kievit

Als belangenbehartiger wil de KNMV altijd het beste voor alle motorrijders. Daarom zijn we continu aan het werk om rijopleidingen voor elke doelgroep te ontwikkelen en te verbeteren. Een hobbymatige toerrijder zal zijn motor immers met een ander doel gebruiken dan de beroepsmatige hulpverlener die een dringende taak heeft uit te voeren.

De basis in veilig en verstandig verkeersgedrag begint al bij het halen van het rijbewijs, daarom richten we ons o.a. op de motorinstructeurs en bieden deze boven op zijn/haar wettelijke opleiding voor het instructiebewijs een extra kwaliteitsopleiding (KGI). Door onze meer dan 30 jaar ervaring in motoropleidingen zijn we ook specialist in het geven van voortgezette rijopleidingen voor de beroepsmatige hulpverlener. Vanaf deze pagina kun je doorklikken naar onze beroepsopleidingen.

CRKBO erkend

De KNMV is als opleidinginstituut erkend door het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO). Uiteraard zijn wij erg blij met deze officiële erkenning. Dankzij de certificering is niet alleen de professionaliteit van de opleiding c.q. organisatie getoetst, ook is de BTW-vrijstelling voor beroepsopleidingen hierdoor gegarandeerd.

 • Foto: Ad Kievit
  Instructeursbewijs Om rijles te mogen geven aan kandidaten die het rijbewijs willen halen, moet je in bezit zijn van een instructeursdiploma het zogeheten WRM-certificaat (Wet Rijonderricht Motorrijtuigen).
 • Opleiding KNMV-Instructeur (KGI) De KNMV heeft een eigen kwaliteitskeurmerk voor consumenten en instructeurs. Hiermee kan een goed georganiseerde rijschool met een kwalitatief hoogwaardige en gepassioneerde motorinstructeur zich onderscheiden. Ook jij kunt dit keurmerk behalen door de opleiding tot...
 • Foto: KNMV
  Bijscholing Instructeurs (KGI/WRM) Als motorinstructeur wil je jouw kennis up-to-date houden en aan de kwalificatie-eisen van KNMV-gediplomeerd rijinstructeur blijven voldoen. Volgens de afspraken in de KGI-samenwerkingsovereenkomst volg je daarom elk jaar een theoretische bijscholing.
 • Foto: KNMV
  KNMV VRO-docent Veel rijinstructeurs willen bij de KNMV VRO-cursussen geven. Ze willen cursisten de mogelijkheid bieden om hun voertuigbeheersing beter onder de knie te krijgen tijdens de Voortgezette Rijopleiding. Op deze manier kun je verder gaan met het leren na het rijbewijs, en...
 • Foto: Ad Kievit
  KNMV Kerndocent In de basis wordt je door de KNMV voor deze functie gevraagd. Veelal is dit omdat je al jaren betrokken bent bij de afdeling opleidingen van de KNMV en alle opleidingen hebt doorlopen.