Deze website maakt gebruik van cookies Meer informatie sluiten
Aanmelden nieuwsbrief

Wegrace Kampioenschappen

Foto: Kees Siroo Foto: Kees Siroo

In Nederland is veel belangstelling voor de wegraces. Natuurlijk is er het fameuze TT Circuit Assen. Hier vinden, naast de Dutch TT en het WK Superbikes, ook vele wedstrijden voor de KNMV wegrace kampioenschappen plaats. Daarnaast wordt ook op het stratencircuit van het Gelderse Hengelo jaarlijks een wegrace evenement gehouden. In het buitenland rijden coureurs op fraaie circuits in het buitenland, zoals Spa-Francorchamps in België en de Nürburgring en Oschersleben in Duitsland.

KNMV Wegrace

De Dutch Sidecars hebben de status van ONK wegrace klasse. Daarnaast worden in de klassen Classics en Moto3 voor het NK wegrace gestreden.

Verder heeft de KNMV een aantal Cup klassen erkend. De KTM RC Cup en de Yamaha R3 Cup zijn standaardklassen voor met name jeugdige rijders die op internationale circuits rijden. De Dutch Ducati Challenge is speciaal opgezet voor Ducati rijders.

BeNeCup

Vanaf 2015 zijn de KNMV en de Belgisch FMB-BMB een samenwerking aangegaan voor de organisatie van een gezamenlijke competitie op permanente en stratencircuits in Nederland, België en Noord-Frankrijk voor Supersport, Superbikes en Zijspannen.

Vanaf 2017 wordt dit kampioenschap georganiseerd voor de Supersport en Superbike klassen, waarbij de wedstrijdkalender is uitgebreid met circuits in Duitsland en Noord-Frankrijk. Kijk voor de kalender hier.

Deelname aan KNMV kampioenschappen

Het ONK en de BeNeCup staan open voor KNMV licentiehouders en buitenlandse licentiehouders. Voor de NK klassen worden alleen aan KNMV licentiehouders punten toegewezen.

In een aantal gevallen kan er op basis van een dagpas deelgenomen worden aan KNMV wegrace evenementen in Nederland. Voor meer informatie over voorwaarden van een Wegrace Dagpas kun je contact opnemen met Nicolette Petri, secretaris wegrace.