Deze website maakt gebruik van cookies Meer informatie sluiten
Aanmelden nieuwsbrief

Breedtesport

Foto: RAP Holland Foto: RAP Holland

Het jaarlijkse Nederlands Kampioenschap telt ongeveer negen wedstrijden, onder begeleiding van de KNMV. Ook zijn er verschillende open beker-wedstrijden.

RACE-KIDS

De stichting RACE-KIDS biedt kinderen van 6 tot 17 jaar de mogelijkheid te leren motorrijden met als doelstelling: racen op een circuit. Naast de baan vindt de begeleiding plaats door ervaren KNMV gediplomeerde jeugdmotorsporttrainers. Als instructeurs rijden ervaren motorcoureurs met de jeugd mee.

Kennismaking via opstapcursus

Als een kind zelf wil motorrijden maar geen motor en/of beschermende kleding heeft, dan is de RACE-KIDS Motorsport Rookies opstapdag een uitkomst. Aanmelden voor de datum en regio die je past en alles wordt plezierig en vooral kindvriendelijk geregeld. Lees er meer over op de website van RACE-KIDS. Kinderen die hun ambities voort willen zetten, kunnen lid worden en meedoen met de racecursus. Ook hiervoor kan RACE-KIDS alles verzorgen, kleding, bike, begeleiding en evenementen.

RAP Holland

Veel bekende motorrijders zijn op een minibike begonnen, zoals Valentino Rossi, Jasper Iwema en Scott Deroue. Met minibikes kun je al op jonge leeftijd op een speelse en leerzame manier vertrouwd raken met het motorrijden. De vereniging RAP Holland (Race Association for Pocketbikes), aangesloten bij de KNMV, verzorgt de belangenbehartiging voor minibikers in Nederland.

Deelname aan wedstrijden

Meedoen aan wedstrijden kan vanaf zes jaar. Hiervoor moet je lid zijn van RAP Holland en een KNMV Basis Sportlicentie hebben. In welke klasse je begint, hangt af van je leeftijd en ervaring.

Neem eens een kijkje bij een wedstrijd- of trainingsdag! Op zo’n dag kunnen medewerkers van RAP Holland en coureurs je persoonlijk uitleg geven.
Klik hier voor de wedstrijdkalender.

Inschrijven

Vraag je KNMV Basis Sportlicentie aan via de KNMV.

Daarnaast moet je lid worden van RAP Holland. Informatie over de kosten van dit lidmaatschap en over het inschrijven voor de competitie vind je op de website van RAP Holland.