Deze website maakt gebruik van cookies Meer informatie sluiten
Aanmelden nieuwsbrief

Topsport

Foto: Hendrikus Vugteveen Foto: Hendrikus Vugteveen

Onder Topsport enduro vallen: de WK-, EK- en ONK-competities en alle competities waaraan rijders deelnemen uit verschillende landen met internationale bond-, FIM Europe- (voormalig UEM) en FIM-licenties.

EK enduro

Jaarlijks worden er vier wedstrijden georganiseerd. De eerste drie evenementen beslaan twee dagen, het laatste EK-evenement telt drie wedstrijddagen.

Klassen EK enduro:
E1 junior, E2 junior, E3 junior, E1 senior, E2 senior, E3 senior, Veteran en Women.
Voor deelname aan de Veteran moet je ouder dan veertig jaar zijn. De Veteran en Women zijn open klassen (cilinderinhoudvrij). Bij de andere klassen gaat het wel om de cilinderinhoud van de motorfiets.

Voor deelname aan Europese kampioenschappen gelden de FIM Europe-reglementen. KNMV-licentiehouders uit de Inters-klasse die willen meedoen aan het EK Enduro, kunnen zich aanmelden via het formulier op de documentenpagina.

WK enduro

Jaarlijks worden er acht WK-wedstrijden verreden, die elk twee dagen beslaan.

De volgende klassen rijden in het WK enduro:
E1 junior, E2 junior, E3 junior, E1 senior, E2 senior, E3 senior, Youth en Women Enduro Cup.
Er is geen Veteran-klasse.

Voor deelname aan WK-wedstrijden gelden de FIM-reglementen. KNMV-licentiehouders uit de Inters-klasse die willen meedoen, kunnen zich aanmelden via het betreffende formulier op de documentenpagina.

Meer informatie
Meer informatie over de EK’s en WK’s enduro vind je op de websites van FIM en FIM Europe.

ONK enduro

De ONK-competities enduro staan open voor internationale licentiehouders van de KNMV en uit het buitenland. De KNMV ‘Inters’ worden automatisch op de deelnemerslijst geplaatst. Buitenlandse rijders die willen meerijden in ONK-wedstrijden kunnen zich inschrijven door het entryformulier in te vullen en op te sturen naar de KNMV.

ONK-klassen

Klasse toelichting:

E1 100cc t/m 125cc 2-takt &
175cc t/m 250cc 4-takt
E2 175cc t/m 250cc 2-takt &
290cc t/m 450cc 4-takt
E3 290cc t/m 500cc 2-takt &
475cc t/m 650cc 4-takt
E4 alle soloklassen 40+