Deze website maakt gebruik van cookies Meer informatie sluiten
Aanmelden nieuwsbrief

WK Zijspancross Duitsland

Foto: MXSidecar.nl Foto: MXSidecar.nl

De eerste Duitse Grand Prix van dit seizoen is op het circuit van Strassbessenbach. Later dit jaar wordt nog een wedstrijd in Rudersberg gereden. De eerste manche werd gewonnen door Bax/Musset, gevolgd door Giraud/Mucenieks en Willemsen/Bax. In de tweede manche waren Bax/Musset opnieuw de winnaars, voor Willemsen/Bax en Cermak/Cermak. De uitslag van de tweede manche was gelijk aan de totaaluitslag van de Grand Prix.

Kwalificaties

Qualifying Race Group A:
Willemsen/Bax pakten kopstart en wonnen overtuigend voor Bax/Musset. De derde plaats was voor Hermans/Van Gaalen.

Qualifying Race Group B:
Giraud/Mucenieks wonnen de wedstrijd voor Burgler/Betschart en Brown/Millard. Veldman/Beunk eindigden als negende, Visscher/Visscher als tiende, Keuben/Rietman als elfde.
 
Manche 1

De eerste manche is gewonnen door Bax/Musset, voor Giraud/Mucenieks en Willemsen/Bax. Hermans/Van Gaalen werden als vierde afgevlagd, Keuben/Rietman 16, Visscher/Visscher 28, Velman/Beunk 30.

Manche 2

Bax/Musset schreven ook de tweede manche op hun naam en daarmee de Grand Prix. Willemsen/Bax werden tweede, voor de gebroeders Cermak. Hermans/Van Gaalen finishten op de negende plaats. De overige Nederlandse teams wisten geen WK-punten te scoren.

Trefwoorden

Meer nieuws