Deze website maakt gebruik van cookies Meer informatie sluiten
Aanmelden nieuwsbrief

WSBK Australië

Foto: Michael van der Mark Foto: Michael van der Mark

Het eerste World Superbike weekend van 2017 is op het Phillip Island Grand Prix Circuit in Australië. Michael van der Mark rijdt dit seizoen voor het eerst op Yamaha, hij kwalificeerde zich als tiende. In de eerste race eindigde de Nederlander op de negende en in de tweede race op de zevende plaats.

Kwalificatie 
Jonathan Rea vertrekt zaterdagmiddag vanaf de pole. De Kawasaki coureur treft naast zich op de eerste startrij teamgenoot Tom Sykes en Marco Melandri. Michael van der Mark kwalificeerde zich op het Australische circuit als tiende.

Race 1
Jonathan Rea heeft zaterdag de eerste World Superbike wedstrijd van 2017 gewonnen. De Kawasaki coureur kwam na tweeentwintig ronden als eerste over de finish voor Chaz Davies en Tom Sykes. Michael van der Mark eindigde op ruim twaalf seconden van de winnaar als negende.

Race 2
Jonathan Rea heeft zondag ook de tweede race van de Yamaha Finance Australian Round op zijn naam geschreven. De regerend World Superbike kampioen was in een spannende wedstrijd het snelst voor Chaz Davies en Marco Melandri. Michael van der Mark kwam als zevende over de finish, op slechts zeven seconden van de winnaar.

Meer nieuws