Deze website maakt gebruik van cookies Meer informatie sluiten
Aanmelden nieuwsbrief

Spektakel bij grasbaanraces AMBC Staphorst

Europees Kampioen James Shanes komt vrijdag naar Staphorst! Foto: JTS Fotografie Europees Kampioen James Shanes komt vrijdag naar Staphorst! Foto: JTS Fotografie

De AMBC grasbaanraces in Staphorst zullen dit jaar, zoals de traditie wil, weer op de laatste vrijdag van de noordelijke bouwvak vakantie op vrijdagavond 25 augustus plaatsvinden. Met de ondersteuning van evenementsponsor en groot grasbaanliefhebber Aannemersbedrijf Engel uit Staphorst zullen maar liefst zes categorieën aan het startlint verschijnen.

De hoofd-act van de avond is als vanouds weer de Internationale Special klasse. Deze matadoren zullen, onder leiding van de winnaar van 2016, en huidig Europees kampioen, James Shanes uit Groot Brittannië, garant staan voor spektakel van de bovenste plank. De heren zullen op hun methanol gestookte machines  zonder remmen om de dagzege strijden.

Het sterke veld bevat maarliefst zes rijders uit de top acht van het eindklassement van het Europees Kampioenschap, dus dit belooft een spannende strijd te worden. Aan de start verschijnen de Nederlanders Romano Hummel, Henri van der Steen, Dirk Fabriek, Lars Zandvliet, Sjoerd Rozenberg en de regionale topper Dave Meijerink uit Schuinesloot. Meijerink was bij de Europese finale met een achtste plaats de beste Nederlander.

In het bijprogramma rijden de Shorttrack ST1 en ST2, de Specials nationaal, de Follow Up en de regioklasse. 

Entreeprijzen:   
T/m 11 jaar: gratis
12 t/m 17 jaar: € 8,- inclusief programmaboekje 
18 jaar en ouder: € 15,-  inclusief programmaboekje

Tijdschema grasbaanraces 25 augustus:
Aanvang trainingen: 14.00 uur        
Rijdersparade: 16.30 uur                            
Aanvang wedstrijden: 17.00 uur

Kijk voor meer informatie op http://www.ambc-staphorst.nl/

Trefwoorden

Meer nieuws