Deze website maakt gebruik van cookies Meer informatie sluiten
Aanmelden nieuwsbrief

WK Zijspanrace Hongarije

Foto: Foto: Team Streuer/Daalhuizen Foto: Foto: Team Streuer/Daalhuizen

Op de Pannoniaring in Hongarije werd onder tropische omstandigheden de zijspanrace GP verreden. Tijdens de sprintrace over tien ronden vielen Streuer/Koerts uit met een gebroken ketting. In de goldrace eindigde het Nederlandse team op de vijfde plaats.

Kwalificatie

Delannoy noteerde de snelste tijd in de kwalificatie, voor Reeves en Päivärinta. De verschillen waren klein, Team Streuer/Koerts start vanaf de vijfde plaats.

Sprintrace

Zowel Reeves als Streuer vielen uit met mechanische problemen. De laatste twee ronden werd een gevecht om de overwinning tussen Delannoy en Päivärinta. Deze werd nipt gewonnen door het Finse Duo Päivärinta – Kainulainen. Door deze overwinning werd passagier Kainulainen de eerste vrouw die een overwinning behaalde bij een WK-race. Holden kwam als derde over de streep en pakte hiermee zijn eerste WK-podium.

Goldrace

In de Goldrace, die werd gewonnen door Reeves, voor Päivärinta en Delannoy, eindigde het Nederlandse team Streuer/Koerts op de vijfde plaats.

De volgende ronde voor het WK is de thuisrace op het TT circuit van Assen tijdens de Gamma Racingdays op 6 en 7 augustus 2016.

Trefwoorden

Meer nieuws