Deze website maakt gebruik van cookies Meer informatie sluiten
Aanmelden nieuwsbrief

Michael van der Mark niet naar TT

Een MotoGP-debuut was dichtbij voor Van der Mark, maar de deal ketste op het laatste moment nog af. Foto: website Van der Mark. Een MotoGP-debuut was dichtbij voor Van der Mark, maar de deal ketste op het laatste moment nog af. Foto: website Van der Mark.

Hij was er dichtbij, maar op het laatste moment is de deal tóch nog afgeketst: WK Superbike-coureur Michael van der Mark zal tijdens de 85e Dutch TT niet debuteren in de MotoGP als vervanger van Karel Abraham. Dat meldt Motor.nl.

De reden is dat AB Motoracing, het team van Abraham, de financiële schade van een eventuele valpartij vergoed wilde zien. Een vrij ongebruikelijke regeling binnen de motorsport. Motor.nl vermoedt dat de financiële situatie bij het team niet al te florissant is. Het team verloor al eerder haar hoofdsponsor en er is sprake dat AB Motoracing nog voor de laatste GP in Valencia de stekker uit het MotoGP-project moet halen.

Michael van der Mark zal zich nu focussen op zijn deelname aan de Acht uren van Suzuka. De Superbikecoureur wist deze endurance-race al twee opeenvolgende keren te winnen.

Tweet

Van der Mark maakt het nieuws vanochtend zelf bekend via een twitterbericht.

Trefwoorden

Meer nieuws