Deze website maakt gebruik van cookies Meer informatie sluiten
Aanmelden nieuwsbrief

Veiligheid

Foto: Ad Kievit Foto: Ad Kievit

Veilig motorrijden, het begint al bij het behalen van je rijbewijs en gaat verder als je eenmaal in bezit bent van het roze pasje. In dit gedeelte van de website vind je naast algemene tips, ook informatie over gedragsregels voor motorrijders (filegedragscode) en het onderhoud van je motor.

KNMV-gediplomeerd motorrijinstructeur (KGI)

Zorg dat je rijles neemt bij een vakspecialist zoals bijvoorbeeld de KNMV-gediplomeerde motorrijinstructeur. Bij deze instructeurs gaat het niet alleen om het roze kaartje, maar ook willen ze je graag laten meedelen in hun bijzondere passie en je laten kennismaken met alle mogelijkheden van een motor(scooter) en uiteraard je opleiden tot een volwaardige motorrijder.

Voorkomen is beter dan genezen

Besef dat jij als motorrijder de regisseur bent over je eigen veiligheid. Voorkom dat je in gevaarlijke situaties verstrikt raakt, pas tijdig je snelheid en/of positie op de weg aan. Voorkomen is altijd beter dan genezen.

Volg een voortgezette rijopleiding (VRO)

Investeer ook eens in een Voortgezette Rijopleiding. De KNMV-instructeur zal er alles aan doen om jou aan het einde van de dag met een 'big smile' naar huis te laten gaan. Statistisch blijkt dat je als motorrijder een grotere kans op een ongeval hebt dan als automobilist, maar door het volgen van een cursus zul je zien dat motorrijden niet gevaarlijk hoeft te zijn maar enorm veel plezier kan opleveren! Geen zwaaiende vingers dus, maar cursussen waar je als motorrijder zowel baat als plezier van hebt.