Deze website maakt gebruik van cookies Meer informatie sluiten
Aanmelden nieuwsbrief

Doe-activiteiten

Naast dat er ontzettend veel te bekijken valt op de KNMV Motordag op 2 mei in Lelystad, valt er vooral ook veel te doen! En dat voor zowel de asfalt- als zandridders onder ons. Er zijn gedurende de dag diverse workshops. Je hoeft je voor deze workshops niet vooraf in te schrijven: kom gewoon langs en sluit aan in de wachtrij.

Mini-VRO

Heb je altijd al eens een Voortgezette Rijopleiding (VRO) willen volgen maar dat nog nooit gedaan? Grijp dan je kans met de Mini-VRO. Je hebt de keus tussen twee workshops. In de ene gaan we vooral veel bochten rijden en leer je wat over de techniek daarvan. In de andere workshop gaan we leuke en leerzame oefeningen doen in de motorspeeltuin. Je zult zien dat je met jouw motor meer kan dan je denkt! En welke workshop je ook kiest: je krijgt hoe dan ook een goede impressie van hoe een volledige VRO eruit ziet. 

Offroad

Laat asfalt niet langer bepalen waar jouw weg ophoudt, ga offroad! Onder deskundige begeleiding van offroadspecialist Toine van Dijk stap je op een van de aanwezige Husqvarna-motoren en maak je jouw eerste meters op onverhard wegdek. Je leert de basistechnieken om in het zand uit de voeten te kunnen. Bij de workshop staat ook het officiële startpodium van het Open Nederlands Kampioenschap enduro: zo begint de workshop direct op een leuke manier!

Trial

Trial wordt ook wel eens aangeduid als 'de hogeschool van de motorsport' en dat is niets voor niets. Deze sport is uitstekend voor de motorbeheersing. Doe mee aan deze workshop en ervaar de ultieme combinatie van balans en timing. Onze deskundige instructeur van Nonstop Motoren helpt je op weg en zorgt voor de benodigde trialmotor.

Motorkeuring

In het hedendaagse verkeer worden hoge eisen gesteld aan motor en berijder. Zaken als veiligheid en betrouwbaarheid zijn van levensbelang. Zelf bezit je echter niet altijd de technische kennis om een motor goed te kunnen beoordelen. Onze keurmeester laat op 2 mei zien waar hij zoal op let bij een motorkeuring, indien mogelijk doet hij dat bij jouw eigen motor!

Proefrijden op e-motoren

Er komen steeds meer geluidsarme elektrische motoren op de markt. Tijdens deze workshop kun je zelf ervaren hoe een elektrische motor nu rijdt. Kom langs en verbaas jezelf over het koppel en rijgemakt van deze unieke motoren.

Proefrijden op BMW-motorfietsen

BMW Motorrad is met verschillende motoren op de KNMV Motordag aanwezig.
Stap op één van de aanwezige modellen en maak tijdens een proefrit kennis met misschien wel jouw droommotor.

Eerste motorrijles

Heb je altijd al eens een motor willen rijden, maar heb je nog niet de stap gemaakt om met een rijschool contact op te nemen? Dan heb je op de KNMV Motordag de mogelijkheid om onder begeleiding van een KNMV-gediplomeerd motorrijinstructeur (KGI) je eerste meters op een lesmotor te maken.

Race Kids

Race Kids is een opstapklasse voor kinderen tussen de 6 en 10 jaar die willen leren racen op zogeheten minibikes: wegracemotoren in miniatuurformaat. Bij deze workshop kunnen kinderen zelf op een minibike rijden! Uiteraard wordt er motorkleding en een helm verstrekt.

Geluidsmeting

Hoeveel 'lawaai' - wij spreken liever van muziek - produceert jouw motor nu écht? KNMV-officials staan klaar om met officiële geluidmeetapparatuur, zoals gebruikt in de diverese motorsportcompetities van de KNMV, te meten hoeveel decibellen de uitlaten van jouw motor op onze meetapparatuur toveren.

Belangrijk:

Voor verreweg de meeste workshops geldt dat je alleen kunt deelnemen als je in het bezit bent van een geldig motorrijbewijs. Je dient zelf voor passende motorkleding (pak, handschoenen, laarzen en helm) te zorgen. De VRO-workshop volg je op je eigen motor. Deelname op eigen risico!