Deze website maakt gebruik van cookies Meer informatie sluiten
Aanmelden nieuwsbrief

Sporttoer

Foto: Kawasaki Foto: Kawasaki

Een sporttoermotor past het beste bij jou.

Als je graag lange afstanden aflegt, maar ook van lekker sturen houdt, is een sport-toermotor de juiste keus. De comfortabele zithouding voorkomt dat je gebroken op je plaats van bestemming aankomt.

Sporttoermotoren zijn vaak zware jongens, met soms een teruggetunede versie van een sportief motorblok. Veelal heeft de fabrikant de motor speciaal ontworpen om veel koppel te leveren, de kracht waarmee je krukas per omwenteling ronddraait. Dat rijdt heerlijk relaxed, al kun je met een beetje ervaring sportieve rijders nog flink in verlegenheid brengen. Kijk maar eens naar de Kawasaki 1400GTR hierboven. Ook de BMW K1600 GT is een wolf in schaapskleren: z'n potente zescilinder bulkt van het vermogen en klinkt mega-sportief.
  
Ga je lange reizen maken met je sporttoermotor, let dan even op als je met volle bepakking en passagier gaat rijden. De manier waarop je motor reageert kan er behoorlijk door veranderen. Een rondje bandenspanning en vering checken kan het verschil maken tussen een leuke en een mislukte vakantie.