Deze website maakt gebruik van cookies Meer informatie sluiten
Aanmelden nieuwsbrief

7-daagse Tour de Normandie

Normandië is voornamelijk bekend geworden door D-Day. Tijdens deze 7-daagse reis ligt de nadruk op het bezoeken van de heroïsche stranden Gold Beach, Juno Beach, Omaha Beach, Sword Beach en Utah Beach en de vele musea en monumenten in die omgeving. De routes zijn kort met veel tijd om geschiedenis op te snuiven. Daarnaast is Normandië rijk aan lekkere streekproducten zoals calvados, crêpes en de heerlijkste kazen. Da’s maximaal genieten!

Normandië is een toeristisch en historisch zeer interessante regio in Noordwest-Frankrijk. De regio ligt opgesloten tussen het Kanaal, Picardië en Bretagne en staat bekend om haar prachtige gevarieerde landschap, oude steden en kastelen en haar mooie stranden.

Daarnaast heeft Normandië nog meer bezienswaardigheden zoals de Pont de Normandie. De brug behoort tot de meest indrukwekkende ter wereld en vormt de verbinding tussen Haute- en Basse Normandie. Deze tuibrug overspant de Seine en is een vrijwel niet te vermijden onderdeel van de route langs de kust van Normandië tussen Le Havre en Honfleur.

Op de eerste dag kom je op eigen gelegenheid naar ons hotel in het idyllische Bayeux. Daar wordt je verwelkomd door de reisbegeleider en is er gelegenheid om verder kennis te maken met je reisgenoten. De vijf dagen die erop volgen verblijven we in hetzelfde hotel kies je na het ontbijt wat je gaat doen. Je kunt kiezen tussen een prachtige motorrit door het Normandische landschap of een bezoek aan historisch bekende plekken waar de routes langs gelegd zijn.

Je bent vrij om de musea en herdenkingsplaatsen te bezoeken. De entree is op eigen kosten, zodat je zelf de keuze kunt maken waar je wel of niet naar binnen gaat.

Normandië heeft natuurlijk meer dan de mooie landschappen en historische plaatsen. De lekkernijen uit deze streek zijn daar een goed voorbeeld van. Wereldberoemd zijn de kazen zoals de Camembert en Livarot. Daar geniet je het meest van met een goede wijn of, zoals de Normandiër, met een lekker glas Calvados. Een heerlijke manier om de dag mee af te sluiten.

Op zaterdagochtend ronden we de toer af met een gezamenlijk ontbijt, waarna iedereen op eigen gelegenheid naar huis kan rijden.

Reisinformatie:

   
Data 3 t/m 8 september 2017
Reisduur 6 dagen, 5 nachten
Startplaats Bayeux
Finishplaats Bayeux
Geschatte reisafstand 2.500 kilometer
Prijs o.b.v. 2-persoonskamer      € 545,- per persoon
Prijs o.b.v. kamer alleen € 755,-
Moeilijkheidsgraad  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inbegrepen in de prijs:

  • Vijf overnachtingen op basis van halfpension
  • Toeristenbelasting
  • Reisbegeleiding
  • GPS routebeschrijving
  • Welkomstdrankje
  • Parkeerkosten

Niet inbegrepen:

  • Bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50
  • Overige maaltijden, drankjes en uitgaven van persoonlijke aard
  • Reis- en/of annuleringsverzekering
Direct Boeken
Het minimum aantal deelnemers voor deze reis is vastgesteld op 10. Dit aantal moet behaald zijn op vrijdag 30 juni om de reis door te laten gaan.