Deze website maakt gebruik van cookies Meer informatie sluiten
Aanmelden nieuwsbrief

7-daagse ‘Dirty Roads’

Wist je dat 95% van de wegen in de wereld onverhard zijn? Waarom gebruiken we die dan maar zo weinig!? Deze reis voert avontuurlijke offroaders over de mooiste onverharde routes van Frankrijk uit de tijd van WO I, de ‘Grande Guerre’. In die dagen gingen troepenverplaatsingen het snelst en veiligst niet door bergpassen maar juist óver bergkammen – de ruggen van bergketens. Die onverharde paden liggen er nog steeds, ook voor jou! Hier rijden is een unieke en onvergetelijke ervaring. Inclusief tips en trucs van de reisbegeleider en dat maakt deze trip uitermate geschikt voor beginnende offroad-rijders.

De laatste jaren is het aandeel allroad motoren enorm toegenomen. De Suzuki V-Strom, Ducati Multistrada, Yamaha Super Teneré, Triumph Explorer, KTM Adventure, BMW R1200GS, het zijn allemaal motoren die grotendeels ontworpen zijn om de banden op asfalt te slijten, maar die een uitstapje af en toe in het onverharde niet schuwen. Veel van deze motorrijders schrikken er niet meer van als hun toertocht stiekem een zandpaadje mee pikt, maar veel verder gaat het vaak niet. Speciaal voor deze groep hebben we in 2017 een leuke trip in het verschiet.

De grens tussen Italië en Frankrijk was rond de eeuwwisseling van de 19e en 20e eeuw een gebied waar veel, met name militaire, ontwikkelingen waren in de infrastructuur. Men was op grote hoogte het veiligst voor de vijand dus werden verbindingswegen zo hoog, en zo ver mogelijk over de "kam" van een berg gelegd. Omdat deze wegen voornamelijk door zware militaire voertuigen werden gebruikt, zijn deze routes niet, of nauwelijks verhard. De harde steenachtige ondergrond was in principe genoeg.

Met de intrede van het vliegtuig waren deze routes ook niet meer veilig en daarmee werden de wegen aan hun lot overgelaten. Nu, ruim 100 jaar later, zijn veel van deze wegen nog steeds toegankelijk. Door de harde ondergrond van het gebergte zijn ze nog prima te berijden door onze allroad motoren.

De ‘Dirty Roads’ neemt je mee naar de mooiste allroad wegen in de Franse Alpen. De routes zijn geschikt voor de zwaardere allroad motoren zonder speciale noppenbanden. Van de rijders verwachten we een goede motorbeheersing met wellicht wat beginnende ervaring op het onverhard. De cursus VRO basis Allroad zou een erg goede voorbereiding zijn voor deze reis. Voor ervaren Allroad rijders is deze reis wat minder geschikt aangezien het niveau niet te zwaar zal worden.

Tijdens de toer komen we langs unieke plekken zoals de Assietta Kammstrasse, Ligurische grenzkammstrasse, Col du Tende, Parpaillon, Maira Stura. Al deze namen worden vaak geroemd om hun fantastische beleving, en de vaak schitterende vergezichten die, anders dan bij een bergpas, langere tijd zichtbaar zijn.

We voorzien je tijdens de reis graag van tips en trucs om van deze reis een onvergetelijke ervaring te maken. We zullen de onverharde gedeeltes combineren met de mooiste verharde passen van de Franse Alpen. Vooral voor de minder ervaren offroad-rijder is dit prettig, omdat het onbekende afgewisseld word met het bekende.

Reisinformatie:

   
Data 4 t/m 10 september 2017
Reisduur 7 dagen, 6 nachten
Startplaats Besancon
Finishplaats Besancon
Geschatte reisafstand 3.000 kilometer
Prijs o.b.v. 2-persoonskamer € 695,- per persoon
Prijs o.b.v. kamer alleen € 945,-
Moeilijkheidsgraad  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inbegrepen in de prijs:

  • Zes overnachtingen op basis van halfpension
  • Toeristenbelasting
  • Reisbegeleiding
  • GPS routebeschrijving
  • Welkomstdrankje
  • Parkeerkosten

Niet inbegrepen:

  • Bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50
  • Overige maaltijden, drankjes en uitgaven van persoonlijke aard
  • Reis- en/of annuleringsverzekering

Reserveringen vanaf 30 mei zijn op basis van beschikbaarheid kamers. 

 Direct Boeken