Deze website maakt gebruik van cookies Meer informatie sluiten
Aanmelden nieuwsbrief

7-daagse Bergmerentoer

Foto: Zwitserland Toerisme/Ivo Scholz Foto: Zwitserland Toerisme/Ivo Scholz

De Bergmerentoer is een rondrit langs een aantal van de mooiste meren ter wereld in de Italiaanse Alpen. Van het Lago di Garda en het Lago Maggiore tot het Lago di Como. Een regio met duizenden jaren historie, geliefd om haar schoonheid en milde klimaat – en natuurlijk de weggetjes die er rondom liggen: klein, kronkelig en met adembenemende vergezichten op de meren en het natuurschoon. Een onvergetelijke trip voor stuurliefhebbers die liefst zo veel mogelijk bochten aan elkaar knopen en daarnaast de tijd nemen voor foto’s.

Via het Zwarte Woud en een paar fraaie Zwitserse passen, zoals de Grimsel, de Furkapas en de oude Tremola strasse over de Gotthardpas, rijden we Italië binnen om te overnachten bij het Lago Maggiore. Gedurende een kleine week rijden we op het ene moment over de oude wegen aan de meren, op het andere moment nemen we een hoog bergstraatje. De routes zijn over het algemeen tussen de 250 en 300 kilometer lang. Voor wie al eerder het hotelterras wil opzoeken bestaat meestal de mogelijkheid om de route een stukje in te korten.

Tussen het Lago Maggiore en het Lago di Como liggen veel kleine, soms steile bergweggetjes met krappe haarspeldbochten en schitterende uitzichten over het water. Van deze meren reizen we via een vrij onbekende route naar het Gardameer en daar zit geen recht stuk in. Voor we daar zijn rijden we over een bijzonder mooie pas: de Passo di Croce Domini. De enige plaats in de Alpen waar nog een aantal bruine beren leeft. De kans dat we er eentje zullen zien is wel heel erg klein.

Wat we wel vrij zeker van dichtbij zullen zien is het populaire terras van de Rifugio waar altijd veel motorrijders zitten. Aan terrasjes, pannini, espresso, Italiaans ijs en natuurschoon kun je je hart ophalen.

De terugreis vanuit Höfen verloopt optioneel via indrukwekkende passen als de Gavia en de Stelvio. Vooral de Passo Gavia, een van de hoogste paswegen van Europa, is geliefd bij veel motorrijders vanwege het schitterende landschap, de soms uitdagend smalle weg en krappe haarspeldjes. Na in totaal zes passen en een Höhenstrasse komen we Duitsland binnen. In Duitsland toeren we nog langs het romantische deel van de Rijn en steken we door naar de Moezel. De laatste dag wordt afgesloten met een lekker stuk bochten door de Eifel.

De hotels zijn met zorg uitgekozen waarbij de ligging ten opzichte van de meren bepalend is in de selectie. De hotels zijn gewaardeerd met minimaal drie sterren en beschikken over eigen parkeergelegenheid.

Reisinformatie:

   
Data 19 t/m 25 juni 2017
Reisduur 7 dagen, 6 nachten
Startplaats Lenzkirch-Saig (Duitsland)
Finishplaats Höfen  (Oostenrijk)
Geschatte reisafstand 2.450 kilometer
Prijs o.b.v. 2-persoonskamer      € 799,- per persoon
Prijs o.b.v. kamer alleen € 1.029,-
Moeilijkheidsgraad  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inbegrepen in de prijs:

  • Zes overnachtingen op basis van halfpension
  • Toeristenbelasting
  • Reisbegeleiding
  • GPS routebeschrijving
  • Welkomstdrankje
  • Parkeerkosten

Niet inbegrepen:

  • Bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50
  • Overige maaltijden, drankjes en uitgaven van persoonlijke aard
  • Reis- en/of annuleringsverzekering

Reserveringen vanaf 30 mei zijn op basis van beschikbaarheid kamers. 

Direct Boeken