Deze website maakt gebruik van cookies Meer informatie sluiten
Aanmelden nieuwsbrief

3-daagse Herfsttintentoer

Foto: Eifel Tourismus/D. Ketz Foto: Eifel Tourismus/D. Ketz

Niet ver bij ons vandaan begint iedere herfst een sprookje voor motorrijders: in de Eifel gehuld in alle tinten geel, rood, paars en groen. Om maximaal van die pracht te genieten beginnen we vlak onder Aken waar we gelijk de Eifel inrijden en de hele middag heerlijk gaan sturen. Op dag 2 rijden we ’s morgens door de Hünsruck en pakken we ‘s middags de mooiste klimmetjes langs de Rijn. De terugreis eindigt in Bad Münstereifel bij de A61, maar niet voordat we nog eens een kleine 250 kilometer hebben geslingerd langs de mooiste weggetjes die de Eifel te bieden heeft.

Op de heenreis komen we door het Nationalpark Eifel, langs het fraaie Bad Betrich, goed geschikt voor een koffiestop, en door het mooie wijndorp Senheim, om tenslotte nog even Cochem aan te tippen voor het laatste stukje naar ons hotel in Kattenes. Het is een gevarieerde route met voor de liefhebber nog een klein stukje onverhard dat beloond wordt met een schitterende blik op de Moezel. Deze onverharde panoramastrasse zit niet in de GPS route maar wordt als een waypoint aangegeven. Een aanrader!

Tijdens de tweede dag rijden we naar de Hunsrück. We klimmen zo hoog mogelijk langs de oevers van de Moezel en de Rijn en nemen de fijnste stuurweggetjes van de Hunsrück. Tegen de koffiestop zijn we in Beilstein langs de Moezel, de perfecte plek voor kaffee und kuchen. Daarna rijden we de kleine 300 kilometer van de dagroute vandaag door het prachtige herfstlandschap om ten slotte weer uit te komen bij het terras van ons hotel Langen in Kattenes.

De terugweg is met ruim 240 kilometer iets korter en eindigt bij Bad Münstereifel waar we afscheid van elkaar nemen. Hier vlakbij ligt de Autobahn A61 naar Venlo. Maar dan hebben we alweer het nodige stuurwerk achter de rug en flink wat bochten erop zitten. Ook deze route is zonder veel moeite in te korten voor wie eerder thuis wil zijn. Mooier dan in de herfst zul je de Eifel niet gauw zien, met recht een waardige seizoensafsluiting van het KNMV Reizen programma.

Reisinformatie:

   
Data 6 t/m 8 oktober 2017
Reisduur 3 dagen, 2 nachten
Startplaats McDonalds Aken (Duitsland)
Finishplaats Bad Munstereifel
Geschatte reisafstand 950 kilometer
Prijs o.b.v. 2-persoonskamer      € 155,- per persoon
Prijs o.b.v. kamer alleen € 175,-
Moeilijkheidsgraad  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inbegrepen in de prijs:

  • Twee overnachtingen op basis van halfpension
  • Toeristenbelasting
  • Reisbegeleiding
  • GPS routebeschrijving
  • Welkomstdrankje
  • Parkeerkosten

Niet inbegrepen:

  • Bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50
  • Overige maaltijden, drankjes en uitgaven van persoonlijke aard
  • Reis- en/of annuleringsverzekering