Deze website maakt gebruik van cookies Meer informatie sluiten
Aanmelden nieuwsbrief

FIM Mototour of Nations

De internationale motorbond, FIM, organiseert jaarlijks niet alleen motorsportevenementen, ook organiseren ze vier evenementen op het gebied van recreatief motorrijden. Een van de evenementen is de FIM Mototour of Nations die van 7 tot en met 11 september wordt georganiseerd.

De organisatie van de FIM Mototour of Nations is dit jaar in handen van de Motorcyclist Club of Ioannina in samenwerking met de Griekse Bond de AMOTOE. In groepen van 50 motoren, begeleid door ten minste drie Griekse begeleiders, wordt kennis gemaakt met de regio Eperius.

Bij het maken van de route heeft de organisatie er op gelet dat de wegen onder verschillende weersomstandigheden berijdbaar zijn. In drie dagen wordt er ongeveer 700 kilometer gereden. Het maximale aantal deelnemers is 250 en ook dit jaar worden deelnemers uit alle windstreken verwacht.

Het voorlopige programma voor de FIM Mototour of Nations kun je hier alvast bekijken. Het aanvullend reglement is hier te lezen.

Aanmelden

Aanmelden voor het FIM Mototour of Nations kan tot 9 juni 2017 door het aanmeldformulier op te sturen naar de KNMV. De deelnamekosten aan deze Mototour of Nations bedragen € 265,- per persoon op basis van een twee persoonskamer. De prijs voor een kamer alleen is € 405,- per persoon.

Inbegrepen in deze deelnamekosten zijn:

  • Op 7 september: het diner
  • Op 8 september: ontbijt, lunch en diner
  • Op 9 september: ontbijt, lunch en diner
  • Op 10 september: ontbijt, lunch, galadiner met rode loper
  • Op 11 september ontbijt
  • Herinneringsmedaille of plaquette
  • Overige door de organisatie beschikbaar gestelde souvenirs
  • Administratie kosten KNMV

Annulering evenement

Indien het deelnemers aantal onder de 100 blijft is de organisatie gerechtigd om de het hele evenement te annuleren. 

Extra aanbiedingen

De organisator heeft een aantal aanvullende opties kunnen arrangeren voor de deelnemers aan de FIM Mototour of Nations. 

1. Rafting in Voidomatis

Op donderdag 7 september of maandag 11 september 2017. De kosten hiervoor zijn € 120,- per persoon. Bij dit bedrag is inbegrepen een overnachting in een twee persoonskamer met ontbijt, lichte lunch, diner en transport van en naar de rivier, het gebruik van uitrusting en het raften zelf.

Daarnaast worden er ook foto’s en een video opname gemaakt. Het minimum aantal deelnemers is 20 met een maximum van 80 deelnemers per dag .

2. Overtocht Italie – Griekenland

Ferrytraveler.gr is een van de sponsoren van de FIM Mototour of Nations. De overtochten vertrekken vanuit Trieste, Venetië en Ancona en gaan naar Igoumenitsa. Dit ligt ongeveer 69 km van Ioannina. De deelnemers zullen door marshalls begeleid worden van de haven naar het hotel. Om gebruik te maken van dit aanbod moet de overtocht geboekt worden via deze link: http://fim-mototour2017.com/book.html

3. Fly & Ride

Wil je niet met je eigen motor naar Griekenland dan heeft de organisator een overeenkomst afgesloten met twee motor verhuurbedrijven: https://motogreece.gr/ en http://www.motorent.gr/en/. De motoren kunnen opgehaald worden op het vliegveld of in Athene zelf.

4. Verblijf verlengen?

Wil je eerder komen of langer blijven in Ioannina dan zijn de kamerprijzen gelijk aan prijzen tijdens de Mototour of Nations. Ook is het mogelijk om deel te nemen aan de begeleide motortochten.

Het volledig ingevulde aanmeldformulier moet gestuurd worden naar:

KNMV
Postbus 650,
6800 AR Arnhem

ter attentie van de afdeling Toerisme.

Mailen mag natuurlijk ook. Dit kan naar toer@knmv.nl

Na ontvangst van het aanmeldformulier wordt een factuur voor de deelname door de KNMV verstuurd. Na betaling hiervan ontvang je de kopie van het aanmeldformulier retour.