Deze website maakt gebruik van cookies Meer informatie sluiten
Aanmelden nieuwsbrief

FIM-evenementen

Foto: Stefan Lodesten. Foto: Stefan Lodesten.

De internationale motorbond, FIM, organiseert jaarlijks niet alleen motorsportevenementen, ook organiseren ze vier evenementen op het gebied van recreatief motorrijden. Dat zijn de FIM Rally, het FIM Motocamp, het FIM Meritum en sinds een aantal jaren de FIM Mototour of Nations. Aan deze evenementen nemen toerrijders van over de hele wereld deel. Deelnemers komen van Noorwegen tot Tunesië en van Amerika tot aan de Oekraïne naar deze evenementen toe.

Ieder jaar worden deze evenementen in een ander land georganiseerd. De FIM delegeert de organisatie aan een van de bij haar aangesloten landelijke bonden. Die organiseert deze toerevenementen in samenwerking met lokale bonden.

Door deelname aan deze internationale toerevenementen ben je dus letterlijk en figuurlijk grensverleggend bezig en maak je kennis met lokale gebruiken van de gastlanden..

FIM-toerevenementen 2017:

Aan onderstaande FIM-evenementen kunnen KNMV-leden en leden van de clubs die lid zijn van de KNMV deelnemen. De aanmeldingen dienen via het KNMV-Bondsbureau naar de organisatie te worden gestuurd. Interesse? Stuur een mail naar: toer@knmv.nl.

FIM Motocamp

In:  Italië
Plaats: Poppi
Wanneer:  21 tot en met 24 juni 2017

FIM Motocamp

Het evenement voor de motorrijder die houdt van kamperen en ontmoeten van motorrijders uit de verschillende landen van de wereld. Vaste onderdelen van het programma zijn het kennismaken met de lokale bevolking en kennismaken met de gebruiken van het organiserende land. Er nemen jaarlijks tussen de vier- en zeshonderd motorrijders en eventuele duo’s deel. Meer informatie vind je hier.

FIM Meritum

In:  Noorwegen
Plaats: Roros
Wanneer:  20 tot en met 23 juli 2017

FIM Meritum

Het Meritum is eigenlijk het enige besloten toerevenement dat georganiseerd wordt onder auspiciën van de FIM. Deelname staat open voor houders van een FIM Meritum. Dit wordt je door aan tenminste vijf keer deel te nemen aan een FIM Rally en je zegels te verzilveren tegen een Meritum. Het is ook mogelijk om als Meritumhouder een introducee mee te nemen. Dit evenement kan rekenen op ongeveer 200 deelnemers. We verwachten binnenkort meer informatie over de FIM Meritum.

FIM Rally

In:  Zweden
Plaats: Sundsvall
Wanneer:  26 tot en met 28 juli 2017

FIM Rally

In het deelnemersaantal is de FIM Rally het grootst. Rond de vijftienhonderd motorrijders maken kennis met de tradities en gebruiken van het organiserende land. Vast onderdeel is de finish. Per land rijden de deelnemers naar een door de organisator bepaald punt. Tijdens het afspelen van het volkslied worden de deelnemers kaarten ingeleverd. Wil jij als niet top-sporter ook eens het volkslied voor je horen spelen? Dan is dit de uitkomst. We verwachten binnenkort meer informatie over de FIM Rally.

FIM Mototour of Nations

In:  Griekenland
Plaats: Ioannina
Wanneer:  7 tot en met 11 september 2017

In tegenstelling tot de bovenstaande FIM evenementen vindt de Mototour of Nations niet op één locatie plaats. Het accent van de Mototour of Nations ligt, in tegenstelling tot de overige FIM toerevenementen, op het rijden van de ene plaats naar de andere plaats. We verwachten binnenkort meer informatie over de FIM Mototour of Nations.