Deze website maakt gebruik van cookies Meer informatie sluiten
Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw verkeersbord om negeren rood kruis tegen te gaan

De nieuwe borden worden onder meer langs de A20 (foto) geplaatst. Foto: Beeldbank.rws.nl, Rijkswaterstaat / Harry van Reeken De nieuwe borden worden onder meer langs de A20 (foto) geplaatst. Foto: Beeldbank.rws.nl, Rijkswaterstaat / Harry van Reeken

Rijkswaterstaat heeft een nieuw verkeersbord geïntroduceerd om het negeren van rode kruizen boven de snelweg terug te dringen. Vanaf deze week plaatst de overheidsdienst 40 borden langs plekken waar dat regelmatig gebeurt.

Het bord met de tekst ‚Bij rood X: Rijstrook DICHT’ komt langs de A1, A12, A20, A27, A28 en A67 te staan. Doel is om de veiligheid van weginspecteurs, wegwerkers en hulpverleners te vergroten. De eerste borden zijn inmiddels geplaatst op de A12 tussen Zoetermeer en knooppunt Gouwe.

Weggebruikers negeren nu regelmatig de rode kruizen boven de snelweg, met gevaarlijke situaties tot gevolg. Naast het plaatsen van borden gaat de politie strenger controleren. In de regio Rotterdam hebben bovendien acht weginspecteurs van Rijkswaterstaat bij wijze van experiment de Buitengewoon Opsporingsambtenaar-status gekregen om een proces-verbaal op te maken voor de overtreding van het negeren van rode kruizen.

Bron: Rijkswaterstaat.

Trefwoorden

Meer nieuws