Deze website maakt gebruik van cookies Meer informatie sluiten
Aanmelden nieuwsbrief

Rijkswaterstaat onderzoekt met camera’s Kooimeerplein

Het Kooimeerplein vanuit de lucht gezien. Foto: Google Earth. Het Kooimeerplein vanuit de lucht gezien. Foto: Google Earth.

In het afgelopen half jaar gingen maar liefst 42 motorrijders onderuit op het Kooimeerplein in Alkmaar. Rijkswaterstaat gaat nu camera’s ophangen om achter de oorzaak van de ongevallen te komen.

De KNMV en de MAG hebben bij de wegbeheerder aangedrongen op maatregelen nadat beide organisaties diverse meldingen binnenkregen van motorrijders het inmiddels beruchte verkeersplein ten val zijn gekomen. De getroffen motorrijders wijzen als oorzaak respectievelijk de gladde lasnaden als ook de enkel centimeters brede én dikke detectielussen van de verkeerslichten op het plein aan.

Gesprek op 12 maart

Rijkswaterstaat heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de stroefheid van het asfalt en deze in orde bevonden. Er moet echter nog onderzoek worden gedaan naar de stroefheid van de lasnaden en de detectielussen. Op 12 maart gaan de KNMV en de MAG in gesprek met de wegbeheerder om tot een oplossing te komen voor de gevaarlijke verkeerssituatie ter plaatse.

Bron: Noordhollands Dagblad/ KNMV

Trefwoorden

Meer nieuws