Deze website maakt gebruik van cookies Meer informatie sluiten
Aanmelden nieuwsbrief

Opleidingen

 • Ik kan bij de RMT geen cursusdata vinden?

  De RMT is een cursus die de KNMV niet zelf organiseert. Per aanvraag wordt een RMT-instructeur benaderd die contact opneemt met de aanvrager. Er wordt bij 3 deelnemers in onderling overleg een datum bepaald.
 • Ik ben mijn inlogcode kwijt en nu?

  Stuur een mail naar rijopleidingen@knmv.nl en geef daarin aan dat je je inlogcode opnieuw wil aanvragen.
 • Op het inschrijfformulier voor een gesubsidieerde VRO Risico zie ik het volledige cursusbedrag?

  De korting van de subsidieverstrekker wordt achteraf handmatig door ons ingevoerd aangezien er een check plaatsvindt op deelnemende gemeenten. Op het inschrijfformulier blijft dus het volledig bedrag zichtbaar; als je aan de woonplaats voorwaarde voldoet, krijg je een factuur voor het op de website gecommuniceerde bedrag.
 • Wanneer moet ik betalen?

  Wij dienen 2 weken vóór aanvang van de cursus het factuurbedrag ontvangen te hebben.
 • Hoe krijg ik de factuur?

  Je krijgt de factuur voor cursusdeelname met eventuele verzekeringen via het e-mailadres dat je hebt opgegeven bij inschrijving voor de cursus.
 • Zijn er huurmotoren beschikbaar?

  Voor alle cursussen gaan wij uit van deelname op de eigen motor, behalve voor de Allroad cursus, waarvoor via de instructeur een motor met noppenbanden gehuurd kan worden.
 • Kan ik samen met een groep vrienden aan een VRO deelnemen?

  Als er bij aanmelding voldoende vrije plaatsen zijn, kun je altijd met een groep deelnemen. Om samen in een groep geplaatst te worden, kun je een reserveringscode aanvragen via opleidingen@knmv.nl. Met deze code kunnen alle deelnemers zich via de cursuskalender inschrijven en worden ze in dezelfde groep geplaatst (max 8 deelnemers in 1 groep). Vanaf 8 deelnemers krijgt elke deelnemer een korting van € 12,50 als groepslid.
 • Wat is het nut van een annuleringsverzekering?

  Door het afsluiten van een annuleringsverzekering bij boeking van de cursus, kun je in geval van onverwachte calamiteit de cursuskosten terug ontvangen. Denk hierbij aan ziekte, motorpech, diefstal van de motor, bekijk voor de volledige dekking de polisvoorwaarden. Wij vragen een bewijs van de reden van annulering. Let op: slecht weer op de cursusdag is geen reden voor annulering, de cursus gaat altijd door tenzij de veiligheid in gevaar is! Denk hierbij aan gladheid door sneeuw en ijzel.
 • Wat is het nut van een dagverzekering?

  Als je eigen verzekering deelname aan een Voortgezette Rijopleiding van de KNMV niet dekt of als je alleen maar een WA-dekking hebt, kan je voor een motor jonger dan 10 jaar een casco dagverzekering voor schade aan je motor afsluiten. Stel hierbij aan jezelf de volgende vragen: - Is de schade aan mijn motor verzekerd op mijn verzekering? - Staan er uitsluitingen in de polisvoorwaarden? - Is mijn motor ouder dan tien jaar? - Is mijn huidige eigen risico hoger dan het eigen risico in de dagverzekering van de KNMV ? - Heb je een motorverzekering met een cascodekking bij KNMV Verzekeringen dan biedt deze polis dekking tegen schade. Wel krijg je bij een eventuele schade dan te maken met terugval in je no-claim korting. Wil je dit niet, dan is dit weer op te vangen met de dagverzekering.
 • Hoe lang is mijn VRO-certificaat geldig?

  Op deze vraag kunnen we twee antwoorden geven: - Om in de VRO Plus in te kunnen stappen mag het VRO (1) certificaat niet ouder zijn dan vijf jaar. - Voor KNMV Verzekeringen geldt dat het VRO-certificaat vijf jaar recht geeft op korting op de verzekeringspremie.
 • Wanneer is de VRO Ladiesday?

  In 2013 hebben we geen aparte Ladiesday gepland. Je kunt je uiteraard wel inschrijven voor een gewone VRO of VRO Plus, waarbij zich ook altijd andere vrouwen inschrijven. Kijk op de cursuskalender voor de data. De KNMV heeft twee vrouwelijke VRO-docenten in dienst. Vind je het prettig om hierbij ingedeeld te worden, stuur dan even een mailtje naar opleidingen@knmv.nl voor de data wanneer zij lesgeven.
 • Wanneer kan ik me opgeven voor de Technische cursus?

  De Technische Cursus start in het najaar (eind oktober - begin november). De precieze data worden pas na de zomer bekend gemaakt. Mocht je geïnformeerd willen worden als de data online staan, stuur dan een mail naar opleidingen@knmv.nl met je lidmaatschap nummer of de volgende gegevens: voorletters, voornaam, achternaam, geboortedatum, postcode, adres, e-mailadres en eventueel je mobiele nummer.
 • Waar kan ik me inschrijven voor de Quadro-cursus?

  Via de cursus AutoMoto.
 • Waar kan ik me inschrijven voor de Piaggio MP3 LT cursus?

  Via de cursus AutoMoto.