Deze website maakt gebruik van cookies Meer informatie sluiten
Aanmelden nieuwsbrief

De specialist voor uw classic

Vakantieplannen?
KNMV Verzekeringen denkt met je mee!

Het vakantieseizoen staat voor de deur en je hebt vast volop ideeën voor mooie trips. Liefst met de motor: naar het zonovergoten zuiden, over uitdagende bergpassen of juist naar de koelte van het hoge noorden… Wie houdt je tegen?
Hoe jij je vakantie ook viert, een aantal praktische zaken moet in orde zijn voordat je vertrekt. Wij geven je graag tips mee. Zo kun je onbezorgd op avontuur, waar de zomer je ook brengt!

Tip 1. Check je zorg- en reisverzekering

Controleer je zorgverzekering op dekking in het buitenland. Is die 100%? Sommige verzekeraars vergoeden alleen naar Nederlands tarief; meerkosten zijn dan voor eigen rekening. Dekt je zorgpolis niet alles? Dan is het verstandig om een dekking voor geneeskundigenkosten toe te voegen aan je reisverzekering. Zekerheid voorop!

Tip 2. Medisch paspoort

Gebruik je medicijnen? Stop genoeg geneesmiddelen in je koffer voor de hele trip. Liefst nog iets meer, voor het geval je je vakantie nog iets wilt rekken… Denk ook aan een medisch paspoort, verkrijgbaar via arts of apotheek.

Tip 3. Schade of diefstal: doe altijd aangifte!

Ongeluk, tanktas gestolen of fotocamera kwijt? Doe altijd direct aangifte bij de lokale politie en vraag om een schriftelijk bewijs, liefst in het Engels. Alleen dan is vergoeding mogelijk. Let op: bij een schademelding moet je kunnen aantonen dat de gestolen spullen echt van jouw zijn, met een aankoopbon, garantiebewijs of een foto.

Tip 4. Voor motor en auto: groene kaart geldig?

Met de motor of de auto op vakantie? Denk aan uw groene kaart. Dit is je internationale verzekeringsbewijs en moet je verplicht bij je hebben. Controleer ruim voor vertrek of de kaart geldig is in alle landen op uw route.

Tip 5. Maak kopieën van belangrijke documenten

Maak kopieën van je paspoort of identiteitsbewijs, bankpassen en creditcards en draag die separaat bij je. Dan heb je bij verlies of diefstal alle gegevens bij de hand. Neem ook alle belangrijke noodnummers mee, op papier én in je mobiel.

Goede reis!

Direct premie berekenen

Samenstelling huishouden: