Deze website maakt gebruik van cookies Meer informatie sluiten
Aanmelden nieuwsbrief

Dekking inboedelverzekering

Brand, diefstal, ongelukjes…

De spullen in je huis zijn verzekerd tegen brand en diefstal. Maar ook tegen de gevolgen van ongelukjes. Dus ook een schroeiplek op je vloerbedekking als er per ongeluk een kaars omvalt. Niet verzekerd is bijvoorbeeld schade ontstaan door aardbeving, overstroming, slecht onderhoud of slijtage. In de polisvoorwaarden staat uitgebreid waar je wel en niet voor verzekerd bent.

Veranderingen aan je huurwoning

Heb je op eigen kosten veranderingen en verbeteringen aangebracht in je huurwoning? Ook die zijn meeverzekerd, tot EUR 6.000,-. Dit bedrag kun je eventueel verhogen tot EUR 30.000,-.

Gebroken ramen

Je kunt je inboedelverzekering uitbreiden met een glasdekking. Glas in ramen en deuren, kunststof koepels en vensters zijn dan verzekerd. Maar ook glas in windschermen, balkonhekken en tuinhekken. Heb je zonnepanelen? Ook deze zijn verzekerd. Schade aan glas-in-lood en draadglas als gevolg van technische mankementen of fabricagefouten is niet gedekt.

Sieraden, antiek en kunst

Sieraden zijn gedekt tot EUR 6.000,-; computers en audiovisuele apparatuur tot EUR 12.000,-; antiek, kunst en verzamelingen tot EUR 15.000,-. Je kunt de dekking voor sieraden verhogen tot EUR 10.000,-; voor computers en audiovisuele apparatuur tot EUR 20.000,- en voor kunst en verzamelingen tot EUR 25.000,-.

Spullen in je garage

Ook spullen in je garage bij je woning zijn verzekerd. Heb je een garage die buiten het terrein van je woning ligt? Dan is de inboedel (met uitzondering van sieraden) die je hierin bewaart verzekerd tot een bedrag van EUR 5.000,- met een eigen risico van EUR 500,- per gebeurtenis. De garage moet dan wel binnen 300 meter van je woning staan.

Direct premie berekenen

Uw postcode:Type woning: