Deze website maakt gebruik van cookies Meer informatie sluiten
Aanmelden nieuwsbrief

Cursusaanbod KNMV

Foto: Ad Kievit Foto: Ad Kievit

De rijopleidingen van de KNMV zijn in de motorwereld veel besproken én vaak gevolgd. Alle oefeningen zijn ontwikkeld en verbeterd door professionele instructeurs op basis van feedback van cursisten. Om die reden kunnen wij maatwerk leveren!

Welke opleiding je ook kiest: de KNMV-instructeur zal er alles aan doen om je aan het einde van de dag met een 'big smile' naar huis te laten gaan. Het is bekend dat de motorrijder een grotere kans op een ongeval heeft dan een automobilist, echter door het volgen van een cursus zal je zien dat motorrijden niet gevaarlijk hoeft te zijn maar enorm veel plezier kan opleveren! Bij de KNMV geen vermanende vinger dus, maar cursussen waar je als motorrijder baat en plezier van hebt.

Iconen VRO-oefeningen en locaties

De KNMV heeft voor elke motorrijder en elk type motor wel een training in het programma. Om de keuze voor de juiste VRO wat makkelijker te maken hebben we een aantal iconen ontwikkeld:

Legenda

 • Foto: Ad Kievit.
  KNMV TRAINING EXPERIENCE (VRO) € 99,-! Heb jij zin in een vlotte & voordelige rijtraining? Wil je zelfvertrouwen tanken voordat je (her)opstapt? Je nieuwe bike inrijden? Of met een pro je skills verfijnen? Boek dan nu een KNMV Training Experience. Die kost je bijna niks!
 • Foto: Ad Kievit
  VRO Op Maat De VRO Op Maat is de basis om handiger te worden met je eigen motor. Op basis van deelnemersfeedback zijn diverse oefeningen ontwikkeld die specifiek inspelen op de behoeftes van de motorrijder. De VRO Op Maat is daarom de perfecte training om nog vaardiger te worden in...
 • Foto: Ad Kievit
  VRO Expert De VRO Expert is voor elke motorrijder toegankelijk, ongeacht leeftijd, type motor of rijervaring en is gericht op het verhogen van jouw veiligheid en de verkeersveiligheid. Bij elke oefening wordt besproken waarom die gedaan wordt en waar jouw persoonlijke uitdaging in...
 • Foto: KNMV.
  VRO Bochten Voor motorrijders die optimaal willen leren sturen en remmen op hun eigen (sportieve) motor, is er de VRO Bochten. Natuurlijk staat in deze training het onderwerp bochtenrijden en alles wat daarbij hoort centraal.
 • Foto: KNMV
  VRO Risico De VRO Risico is een theoretische en praktische training die ingaat op de knelpunten die vaak de oorzaak van een motorongeval zijn. Jij als motorrijder bent nu eenmaal een kwetsbare verkeersdeelnemer. Het is daarom goed je hiervan bewust te zijn. Vanwege de opzet wordt...
 • Foto: KNMV
  VRO Risico Drenthe Helaas geen subsidieplaatsen meer beschikbaar voor inwoners Noord-Drenthe: Aa en Hunze, Assen, Noordenveld en Tynaarlo.
 • Foto: KNMV
  VRO Risico Friesland Wegens succes verlengd! Inwoners van de provincie Friesland kunnen ook in 2016 met behulp van een zeer lucratieve subsidie voor slechts € 50,- deelnemen aan een VRO Risico.
 • Foto: KNMV
  VRO Risico Zuid-Holland Helaas geen subsidieplaatsen meer beschikbaar.
 • Not found image
 • Foto: Luc Verbeke
  VRO Allroad Basic Je hebt een type allroadmotor en je droomt van een verre reis, maar je durft nog niet op je zware motor op onverharde wegen te rijden? De KNMV-training VRO Allroad Basic helpt je op weg om deze droom te verwezenlijken.
 • Foto: Bert Duursma.
  VRO Allroad Advanced De VRO Allroad Avanced gaat verder waar de VRO Allroad Basic-training stopt. Deze cursus is ideaal voor de motorrijder die nóg meer uit zijn of haar allroadmotor wil halen.
 • Foto: Ad Kievit
  VRO Zijspan De ervaren zijspanrijder hoef je niks uit te leggen, maar veel motorrijders denken: Zo’n zijspan, daar rij je toch zo mee de weg op? De praktijk is echter anders, en de KNMV biedt daarom een speciale VRO-zijspancursus.
 • Foto: Jacco van de Kuilen
  VRO Groep & Bochten De KNMV krijgt tijdens lezingen over verkeersveiligheid regelmatig vragen van vrienden- en motorclubs over hoe je het beste in bergachtige gebieden bochten kunt rijden en of er speciale richtlijnen zijn op het moment dat je in een groep rijdt.
 • Foto: KNMV
  AutoMoto voor de Tricycle (driewielige motorfiets) Heb je de automoto, officieel tricycle genoemd, al eens gezien? Deze voertuigen zoals de Piaggio MP3LT, Quadro en de Peugeot Metropolis zijn bijzonder opvallende vervoermiddelen, want het zijn motorscooters met twee voorwielen. Om hierop te mogen rijden heb je...
 • Foto: KNMV
  Technische Cursus Motorrijders hebben over het algemeen meer interesse in de techniek van hun motor dan de gemiddelde automobilist van zijn vervoermiddel wil weten. Sleutelen aan je eigen motorfiets is bovendien erg leuk en hoort een beetje bij het motorgevoel. En natuurlijk is goed...
 • Deze experts helpen je graag met heropstappen na een ongeval. Foto: KNMV
  Motortraining: Vertrouwen Na Ongeval (VNO) Ben je als motorrijder betrokken geraakt bij een ongeval en vind je het lastig om na deze ingrijpende gebeurtenis op te stappen en onbevangen aan het verkeer deel te nemen? Dan is de motortraining Vertrouwen Na Ongeval (VNO) iets voor jou!