Deze website maakt gebruik van cookies Meer informatie sluiten
Aanmelden nieuwsbrief

Medische informatie

Op deze pagina vind je medische informatie, nuttig voor motorsporters. Via de navigatie vind je informatie over doping, medicijngebruik, seizoensgebonden allergieën en andere informatie afkomstig van de Medische Commissie van de KNMV.

 • Not found image
  Doping Op de vraag ‘wat is doping precies?’ bestaan heel verschillende antwoorden. De één heeft het over stimulerende middelen of over het gebruik van niet-natuurlijke stoffen. De ander noemt ‘dat wat verboden is en op de dopinglijst staat’. Iedereen heeft een beetje gelijk....
 • Not found image
  Hooikoorts Als motorsporter met hooikoorts zou het handig zijn om zoveel mogelijk bosrijke omgevingen te mijden. Dat is echter moeilijk wanneer je motocross beoefent. Toch zijn de onderstaande tien tips van de Vereniging Sportgeneeskunde wel degelijk handig voor motorsporters.
 • Not found image
  Ontstekingsremmers Sporters kunnen niet alle medicijnen vrij gebruiken. De 'Lijst van toegestane geneesmiddelen' van de Dopingautoriteit biedt dan uitsluitsel. Voor glucocorticosteroïden (ontstekingsremmer) ligt dit echter ingewikkelder.
 • Not found image
  MMC De KNMV heeft, onder andere met subsidie van het Ministerie van VWS, vier Mobiele Medische Centra (MMC's) aangeschaft.
 • Not found image
  Medische keuring/ SMA-keuring In en aantal gevallen is een medische keuring verplicht.
 • Not found image
  Hersenletsel Ieder jaar lopen 76.000 mensen een hoofdblessure op tijdens het sporten. Daarvan belanden er 14.000 op een Spoedeisende Hulp-afdeling. Bij 14% is het letsel zo ernstig dat opname in het ziekenhuis nodig is en naar schatting overlijden er jaarlijks rond de zes sporters...