Deze website maakt gebruik van cookies Meer informatie sluiten
Aanmelden nieuwsbrief

District Noord

Foto: Remco Scheelings Foto: Remco Scheelings

Het district Noord bestaat uit de drie provincies Drenthe, Groningen en Friesland.

Sportcommissaris Gerrit Waterlander houdt zich bezig met de diverse takken van motorsport in de noordelijke provincies, waaronder baansport (bijvoorbeeld speedway), wegrace, motocross en dragraces. Hij vervult een adviserende rol naar het bestuur van de organiserende club.

EK en WK baansport

In district Noord vinden regelmatig (internationale) baansportevenementen plaats, waaronder ook op EK- en WK-niveau. Een bekend voorbeeld is het jaarlijkse WK ijsspeedway in Assen. Voor wie minder competitief is ingesteld, zijn er ook vele offroadmogelijkheden in het Noorden van ons land.

Op sportgebied is daarnaast de stuurgroep DMX-Noord actief, bestaande uit Jan Witteveen, Gerrit Waterlander, Gerda Roeles en Lummie Akkermans. Zij coördineren de districtsmotocross (DMX) en organiseren deze samen met een aantal clubs in Groningen, Friesland en Drenthe.Voor vragen kun je contact opnemen met het secretariaat.

Facebook

Bezoek ook eens onze Facebook-pagina en klik op 'vind ik leuk'. Zo blijf je op een makkelijke manier op de hoogte van het laatste nieuws uit jouw district.