Deze website maakt gebruik van cookies Meer informatie sluiten
Aanmelden nieuwsbrief

District Midden

Foto: Kees Siroo Foto: Kees Siroo

Het district Midden omvat de provincies Noord-Holland, Utrecht en Flevoland. In dit district zijn momenteel 35 motorclubs aangesloten bij de KNMV. Binnen deze groep zijn een aantal sportclubs vertegenwoordigd, inclusief de discipline trial.

Het bestuursteam van Midden bestaat momenteel uit vijf vrijwilligers. Zij zijn contactpersoon voor alle bij de KNMV aangesloten clubs binnen het district. Bijzonder is dat niet alleen de sportcommissaris, maar ook de toercommissarissen zich bezighouden met sport. Bestuurlijk zijn de taken verder onderverdeeld in sport, toer en ROM (Ruimtelijke Ordening en Milieu).

Alle commissarissen van district Midden faciliteren en ondersteunen actief de aangesloten clubs. Zij zijn vraagbaak, klankbord en adviseur. Leidraad hierin is het districtsbeleidsplan, waarin missie, visie, strategie, doelstellingen en acties zijn omschreven.

Crosscircuit in Noord-Holland

District Midden is op sportgebied op diverse vlakken actief en maakt zich bijvoorbeeld sterk voor de motocross in deze drie provincies. Momenteel wordt er achter de schermen hard gewerkt om in Noord-Holland weer een permanente motocrosslocatie te realiseren.

In de hoofdstad van Flevoland, Lelystad, wordt op het Midlandcircuit veel aan supermoto gedaan. Het nabijgelegen crosscircuit is bijzonder omdat het een van de weinige circuits in ons land is met een harde ondergrond. Verreweg de meeste crosscircuits in Nederland zijn (zware) zandcircuits.

Talentontwikkeling

District Midden levert verder een bijdrage aan het talentontwikkelingsprogramma van de KNMV en ondersteunt het aangesloten clubs op het gebied van Ruimtelijke Ordening en Milieu. Daarnaast organiseert district Midden jaarlijks het crossoverleg en stelt het een DMX-kalender op. Voor vragen kun je contact opnemen met het secretariaat.

Facebook

Bezoek ook eens onze Facebook-pagina en klik op 'vind ik leuk'. Zo blijf je op een makkelijke manier op de hoogte van het laatste nieuws uit jouw district.