Deze website maakt gebruik van cookies Meer informatie sluiten
Aanmelden nieuwsbrief

Geluidsnormering

Foto: Kees Siroo Foto: Kees Siroo

Steeds meer motocrossverenigingen kunnen alleen nog op hun thuiscircuit rijden als ze een vergunning hebben. Eén van de eisen om zo'n vergunning te krijgen is dat het geluidsniveau op het circuit niet te hoog mag zijn. Wanneer de norm wordt overschreden, komt de vergunning in het gedrang en bestaat de kans dat een circuit gedwongen moet sluiten.

Geluidsnorm 94 en 100 dB(A)

Om deze reden heeft de KNMV samen met de MON (Motorsport Organisatie Nederland) een overeenkomst afgesloten waarin is vastgesteld dat de geluidsnorm voor motocross 94 dB(A) is voor Club- en Districtswedstrijden en voor vrije trainingen. Voor DMoMX en (O)NK-wedstrijden geldt een geluidsnorm van 100 dB(A).

Geluidmeetsysteem FIM twee meter max en MYLAPS Noise Management

Vanaf het seizoen 2017 werkt de KNMV met de FIM twee meter max meet methode voor de handhaving van de geluidsnorm voor haar DMoMX en (O)NK wedstrijden. Voor Club- en Districtwedstrijden en vrije trainingen wordt gebruik gemaakt van het MYLAPS Noise Management systeem. Dit systeem werkt volautomatisch en kan ter plekke worden uitgelezen via internet.

Voor alle details ten aanzien van de verschillende geluidmetingen verwijzen wij je door naar het KNMV Motocross geluid reglement.