Deze website maakt gebruik van cookies Meer informatie sluiten
Aanmelden nieuwsbrief

Algemene info

Alles over de KNMV Talentselecties, uitleg over de definitie topsport vs. breedte en verder informatie over: licenties, algemene reglementen, voorwaarden, veiligheid (helmenlijst, nekbrace, kleding) en de geluidsnormering.

 • Foto: Hendrikus Vugteveen
  Algemene documenten Op deze pagina vind je algemene sportoverkoepelende documenten en reglementen. Kijk voor reglementen die sportspecifiek zijn op de betreffende pagina zelf.
 • Foto: KNMV
  Veiligheid Op deze pagina vind je informatie over de KNMV helmenlijst en het gebruik van nekbraces en body- en rugprotectors.
 • Foto: Kees Siroo
  Geluidsnormering Steeds meer motocrossverenigingen kunnen alleen nog op hun thuiscircuit rijden als ze een vergunning hebben. Eén van de eisen om zo'n vergunning te krijgen is dat het geluidsniveau op het circuit niet te hoog mag zijn. Wanneer de norm wordt overschreden, komt de...
 • Foto: Ad van de Graaf
  Topsport vs breedtesport Alle sportpagina's op deze site kennen de onderverdeling tussen top- en breedtesport. Op deze pagina een uitleg welke competities de KNMV tot topsport rekent en welke onder de breedtesport vallen.
 • Selectierijders Een van de speerpunten in het meerjarenbeleid van NOC*NSF is ‘toptienambitie’. Het beleid van de motorbond sluit hierop aan: de KNMV wil talentvolle sporters de kans geven zich verder te ontwikkelen en door te groeien naar de mondiale top tien.