Deze website maakt gebruik van cookies Meer informatie sluiten
Aanmelden nieuwsbrief

3-daagse Slottoer

Foto: Eifel Tourismus/D. Ketz Foto: Eifel Tourismus/D. Ketz

Door de zeer grote interesse in onze KNMV Herfsttintentoer hebben wij besloten om nog één reis aan het KNMV-reisprogramma 2017 toe te voegen. De bestemming is gelijk aan die van de Herfsttintentoer maar omdat het nu de laatste reis van het seizoen is hebben we deze reis de Slottoer genoemd.

In het midden van de herfst is de Eifel gehuld in alle tinten geel, rood, paars en groen. Om maximaal van die pracht te genieten beginnen we vlak onder Aken waar we gelijk de Eifel inrijden en de hele middag heerlijk gaan sturen. We komen door het Nationalpark Eifel, langs het fraaie Bad Betrich en door het mooie wijndorp Senheim, om tenslotte nog even Cochem aan te tippen voor het laatste stukje naar ons hotel in Kattenes. 

Het is een gevarieerde route met voor de liefhebber nog een klein stukje onverhard dat beloond wordt met een schitterende blik op de Moezel. Deze onverharde panoramastrasse zit niet in de GPS route maar wordt als een waypoint aangegeven. Een aanrader!

Tijdens de tweede dag rijden we naar de Hunsrück. We klimmen zo hoog mogelijk langs de oevers van de Moezel en de Rijn en nemen de fijnste stuurweggetjes van de Hunsrück. Tegen de koffiestop zijn we in Beilstein langs de Moezel, de perfecte plek voor kaffee und kuchen. Daarna rijden we nog een stuk door het prachtige herfstlandschap om de 300 kilometer van dag twee te voltooien en uit te komen bij het terras van ons Hotel Langen in Kattenes. 

De terugweg is met ruim 240 kilometer iets korter en eindigt bij Bad Münstereifel waar we afscheid van elkaar nemen. Hier vlakbij ligt de Autobahn A61 naar Venlo. Maar dan hebben we alweer het nodige stuurwerk achter de rug en flink wat bochten erop zitten. Ook deze route is zonder veel moeite in te korten voor wie eerder thuis wil zijn. Mooier dan in de herfst zie je de Eifel niet gauw. Met recht een heerlijke seizoensafsluiting van van ons KNMV-reisprogramma.

Reisinformatie:

   
Data 20 t/m 22 oktober 2017
Reisduur 3 dagen, 2 nachten
Startplaats McDonalds Aken (Duitsland)
Finishplaats Bad Munstereifel
Geschatte reisafstand 950 kilometer
Prijs o.b.v. 2-persoonskamer      € 155,- per persoon
Prijs o.b.v. kamer alleen € 175,-
Moeilijkheidsgraad  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inbegrepen in de prijs:

  • Twee overnachtingen op basis van halfpension
  • Toeristenbelasting
  • Reisbegeleiding
  • GPS routebeschrijving
  • Welkomstdrankje
  • Parkeerkosten

Niet inbegrepen:

  • Bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50
  • Overige maaltijden, drankjes en uitgaven van persoonlijke aard
  • Reis- en/of annuleringsverzekering
Direct Boeken