Deze website maakt gebruik van cookies Meer informatie sluiten
Aanmelden nieuwsbrief

Motorkeuring

Foto: Erik van Lent Foto: Erik van Lent

Motorrijden is leuk, maar moet wel veilig zijn. Met name bij aankoop of verkoop van een tweedehandsmotor is de technische staat erg belangrijk. Laat daarom jouw (droom)motor keuren door een onafhankelijk expert. Leden van de KNMV krijgen 10 procent korting op deze keuring!

Onafhankelijk en deskundig oordeel

Tijdens de keuring wordt de motor grondig gecontroleerd op veiligheid en juiste werking van alle onderdelen. Dat betekent dat je een betrouwbaar en deskundig oordeel krijgt door een onafhankelijke keurmeester. Er wordt onder meer gekeken naar kentekenbewijs, remmen, wielen, banden, lagers, vering, aandrijving, motorblok, bedieningselementen, elektrisch gedeelte, schade en onderhoud. Ook maakt de keurmeester een uitgebreide proefrit.

Kilometerstand

Het keuringsbedrijf is als een van de eerste bedrijven in de motorbranche NAP-gecertificeerd (Nationale Autopas). Er wordt gebruikgemaakt van de database waarin ook de kilometerstanden van motoren staan vermeld. Bij elke motorkeuring wordt deze database geraadpleegd, zodat kan worden vastgesteld of de kilometerstand klopt en of het voertuig niet als gestolen staat geregistreerd.

Keuring op locatie

De keuring wordt op locatie uitgevoerd door keurmeester Erik van Lent. Dat kan bij jou thuis, bij je dealer of op de plek waar de motorfiets staat. Je hoeft niet zelf bij de keuring te zijn, Erik kan je telefonisch informeren over zijn bevindingen. Dat bespaart weer veel tijd! KNMV-leden ontvangen 10 procent korting op het keuringstarief (exclusief reiskosten enkele afstand).

Keurrapport

De resultaten van de keuring worden met jou besproken. Ook krijg je een uitgebreid keurrapport opgestuurd via e-mail. Zo weet je precies waar je aan toe bent. Een waardebepaling wordt gegeven aan de hand van de gegevens uit het ANWB/Bovag-koerslijstenboekje.

Een keuring aanvragen?

Ga voor meer info en het maken van een afspraak naar www.erikvanlent.nl.